αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να επενδύσεις στον εαυτό σου: 4 ιδέες που φέρνουν τα μεγαλύτερα ωφέλη

Πως να επενδύσεις στον εαυτό σου: 4 ιδέες που φέρνουν τα μεγαλύτερα ωφέλη

Πιθανώς να έχετε ακούσει τη φράση «επένδυσε στον εαυτό σου». Αλλά τι σημαίνει αυτό ακριβώς;

Όταν σκεφτόμαστε για επενδύσεις, οι περισσότεροι από εμάς πιθανώς σκεφτόμαστε να αγοράσουμε… μετοχές ή ακίνητα. Ανάληψη ρίσκου, τοποθετώντας χρήματα κάπου, με την ελπίδα ότι μια μέρα θα πάρουμε περισσότερα πίσω.

Το να επενδύσεις στον εαυτό σου είναι λίγο διαφορετικό. Εσύ βάζεις τον χρόνο σου, και μπορείς να βγεις ωφελημένος.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επενδύσετε στον εαυτό σας και θα δείτε μεγάλα οφέλη μακροπρόθεσμα.

Να μαθαίνεις συνεχώς. Δεν είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν σήμερα το πρωί, πόσο μάλλον πέρυσι. H εκπαίδευση και η μάθηση δεν περιορίζονται σε λίγα χρόνια στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο.

Οι άνθρωποι προσπαθούν να μάθουν διαφορετικά πράγματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και έχουν μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα τους.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά θέματα και πεδία στα οποία θα θέλατε να εμβαθύνετε.

Επιπλέον, τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι σας είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι διασκεδαστικό να μάθετε και να ασχοληθείτε με αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είναι σε φάση συνεχούς μάθησης. Θυμήσου και το άρθρο: Το Johns Hopkins University δίνει δωρεάν και online αυτά τα 236 μαθήματα του.

Επενδύστε σε υγιή όρια. Μπορεί να μην θεωρείτε ότι αυτή είναι μια επένδυση από μόνη της, αλλά είναι πραγματικά κάτι που μπορεί να σου φέρει μεγάλο όφελος. Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν με άγχος, κατάθλιψη, ακόμη και προβλήματα σωματικής υγείας, επειδή δεν βάζουν όρια.

Αλλά αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τον καθορισμό ορισμένων ορίων από νωρίς. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να καθορίσετε ποιες είναι οι απαιτήσεις σας για ύπνο και ξεκούραση και να διασφαλίσετε ότι οι άλλοι άνθρωποι τις σέβονται, και δεν σας ενοχλούν μεταξύ ορισμένων ωρών.

Επίσης, όταν βάζεις όρια, κρατάς μακριά πράγματα που δεν θες να κάνεις και παράλληλα ανοίγεις χρόνο στο πρόγραμμα σου για να κάνεις πράγματα που θες. Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να βάζεις τα όρια σου.

Φρόντισε το σώμα σου. Το σώμα σας είναι ένας ένα «σπίτι» και θα δυσκολευτείτε να έρθετε σε επαφή με την πνευματικότητά σας αν καταρρεύσει. Πρόσφατα μιλήσαμε εδώ στο It’s Possible με την δασκάλα γιόγκα 500 ωρών και επιστήμων διαχείρισης του στρες, Μαρία Αρχοντάκη. Ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Για αρχή καλό είναι ένας άνθρωπος να φροντίζει τον εαυτό του. Και μετά παρατηρώντας, να δει από που προέρχεται το στρες. Από την μεριά μου θα του έλεγα να βάλει κάποιες υγιεινές συνήθειες στη ζωή του. Όπως, για παράδειγμα, είναι ένας καλός ύπνος ή η σωστή διατροφή. Και το περπάτημα. Οι ειδικοί λένε ότι το ιδανικό είναι να κάνουμε 10.000 βήματα την ημέρα. Αυτό φυσικά μπορεί να γίνει και «σπαστά» μέσα στην ημέρα».

Ξεκίνα ένα παράλληλο project. Έτσι μπορείς να βγάλεις επιπλέον χρήματα, αλλά και να αναπτυχθείς. Είτε πρόκειται για ένα e-commerce project, είτε ένα blog, είτε αρθρογραφία ως freelancer. Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να βγάλετε χρήματα και είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ένας εκεί έξω που να ταιριάζει με το πάθος και τις δεξιότητές σας. Θυμηθείτε και το άρθρο: Έξι παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο 2023 και να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =