αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να ενεργοποιήσεις την λειτουργία της Google για να λαμβάνεις ειδοποίηση δευτερόλεπτα πριν γίνει ένα σεισμός

Πως να ενεργοποιήσεις την λειτουργία της Google για να λαμβάνεις ειδοποίηση δευτερόλεπτα πριν γίνει ένα σεισμός

Πλέον η Google ενημερώνει σε live χρόνο, μέσω των smartphone μας, όταν γίνεται ένας σεισμός. Πρόκειται για το νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών από την Google που ενεργοποιήθηκε και στη χώρα μας, σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Η ειδοποίηση μάλιστα μπορεί να έρθει πριν ακόμα γίνουν αισθητά τα «κύματα» της σεισμικής δόνησης.

Στόχος είναι να ειδοποιηθούν οι πολίτες, έστω και δευτερόλεπτα πριν τη σεισμική δόνηση, για να προλάβουν να προστατευθούν (π.χ. να μπουν κάτω από τραπέζι).

Η εφαρμογή της Google αξιοποιεί τον αισθητήρα επιτάχυνσης που υπάρχει σε αρκετά smartphones και όταν σταλούν αρκετά σήματα που «ανιχνεύουν» δόνηση στον ειδικό server της Google (κατά τρόπο παρόμοιο που ανιχνεύεται η φόρτος κυκλοφορίας στους δρόμους στο Google Maps) από συγκεκριμένη τοποθεσία του σήματος, ο server συνδυάζει τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει ένα όντως επέρχεται σεισμός.

«Επί της ουσίας, τρέχουμε με την ταχύτητα του φωτός (που είναι περίπου η ταχύτητα με την οποία τα σήματα ταξιδεύουν από ένα κινητό τηλέφωνο) εναντίον της ταχύτητας ενός σεισμού. Ευτυχώς για εμάς, η ταχύτητα του φωτός είναι πολύ πιο γρήγορη», γράφει η Google.

Πώς θα λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις

– Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

– Πατήστε ”Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη”. Ειδοποιήσεις σεισμού. Αν δεν βρείτε την επιλογή ”Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη”, πατήστε Τοποθεσία. Και στην συνέχεια προειδοποιήσεις σεισμών.

– Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις προειδοποιήσεις σεισμών.

Σημαντικό: Για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το Wi-Fi ή τα δεδομένα.

Πάντως η Google σημειώνει ότι οι ειδοποιήσεις σεισμών δεν υποστηρίζονται σε όλες τις περιοχές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =