αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να διορθώσεις κάποιον χωρίς να φανείς αγενής- Οι 4 εύκολες κινήσεις

Πως να διορθώσεις κάποιον χωρίς να φανείς αγενής- Οι 4 εύκολες κινήσεις

Σίγουρα σου έχει συμβεί: Υπάρχουν φορές που παρατηρείς ανθρώπους στη δουλειά οι οποίοι να κάνουν πράγματα που είναι λάθος. Αλλά πως μπορείς να τους διορθώσεις χωρίς να φανείς αγενής και χωρίς να καταστρέψεις μια εργασιακή σχέση; Οι ισορροπίες είναι λεπτές.

Εάν πρόκειται να διορθώσετε ΄άλλα άτομα όταν δεν σας έχουν ζητήσει την γνώμη σας, υπάρχουν μερικοί γενικοί κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε. Ο στόχος είναι να κάνετε κάποιον να αλλάξει, αλλά… χωρίς να σας μισήσει. Εδώ είναι 4 κινήσεις που θα σου φανούν χρήσιμες.

Μην το κάνετε δημόσια

Όταν διορθώνετε κάποιον μπροστά σε άλλους για ένα λάθος που έκανε, η πρώτη του αντίδραση θα είναι να διαφυλάξει τη δημόσια εικόνα του. Μπορεί να ντρέπεται ή να θέλει να υποστηρίξει ότι αυτό που έκανε είναι σωστό. Αυτή η αυξημένη συναισθηματική αντίδραση είναι πιθανό να τον δυσκολέψει να δώσει προσοχή στην πρόταση που κάνετε για βελτίωση, και έτσι θα έχετε κάνει κάποιον να νιώσει άσχημα χωρίς να λύσετε πραγματικά το πρόβλημα. Αντίθετα, υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορείτε να κάνετε: Πιάστε κάποιον αργότερα και μιλήστε μαζί του ιδιωτικά.

Προσέγγιση με συμπάθια

Κάθε φορά που επισημαίνετε ένα λάθος σε κάποιον (ιδιαίτερα εάν είναι κάτι που έπρεπε να το γνωρίζει ήδη), τότε είναι χρήσιμο να κάνετε κάτι για να χαλαρώσετε το άλλο άτομο. Μπορείτε να ξεκινήσετε λέγοντας ότι είχατε επίσης δυσκολίες με αυτό το θέμα παλαιότερα ή ότι έχετε συχνά παρατηρήσει ανθρώπους να κάνουν αυτό το πράγμα. Ο στόχος είναι να επικεντρωθούν οι άνθρωποι στη λύση, χωρίς να νιώσουν άσχημα.

Εστίασε στο λάθος και όχι στο πρόσωπο

Είναι σημαντικό να εστιάσεις στο λάθος και όχι στο πρόσωπο που κάνει το λάθος. Μην αναλωθείς σε χαρακτηρισμούς ή «επιθέσεις» προς το πρόσωπο. Να θυμάσαι ότι αυτή δεν είναι μία προσωπική αντιπαράθεση, αλλά ο στόχος είναι να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Να είσαι πρόθυμος να διορθώσεις τον εαυτό σου

Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν κάποιος κάνει τα πάντα για να διορθώσει τις αδυναμίες των άλλων, αλλά δεν δέχεται ποτέ την κριτική. Εάν κάποιος επισημάνει ένα λάθος που έχετε κάνει, αποδεχτείτε το και εργαστείτε για να αλλάξετε τη δική σας συμπεριφορά. Έτσι θα δείξεις παράλληλα στους άλλους ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα να διορθώσεις και τα δικά σου λάθη, έτσι ώστε να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 6 =