αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να διορθώσεις κάποιον που λέει λάθος το όνομα σου

Πως να διορθώσεις κάποιον που λέει λάθος το όνομα σου

Στους περισσότερους έχει τύχει- και ειδικά σε όσους έχουν… δύσκολο ονοματεπώνυμο: Να λένε οι άλλοι λάθος το όνομα σου. Είτε είσαι σε ένα networking event, είτε σε μια δουλειά, είτε σε ένα εστιατόριο που έχεις κάνει κράτηση.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, μπορεί τα άλλα άτομα να λένε το όνομα σου λάθος ξανά και ξανά. Μπορεί να είναι απογοητευτικό. Αλλά, ταυτόχρονα, η διόρθωση αυτού του ατόμου που συνεχίζει να το κάνει λάθος το όνομα μπορεί να είναι πολύ άβολη κίνηση.

Το αμερικανικό The Muse θέλει να κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα. Και παραθέτει 3 τρόπους για να διορθώσεις κάποιον που λέει λάθος το όνομα σου.

1. Ο ευθύς

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τις απλούστερες επιλογές. Όταν ακούσετε κάποιον να κάνει λάθος με το όνομά σας, μπορείτε πάντα να κάνετε τη διόρθωση. Ναι, αυτό θα σημαίνει να διακόψεις τον άλλο. Ετσι θα λύσετε αυτό το ζήτημα στην αρχή. Το να κόψετε κάποιον στη μέση της πρότασης μπορεί να είναι λίγο άβολο. Αλλά, σκεφτείτε το ως εξής: Αυτό το άτομο θα ήταν πολύ πιο ταπεινωμένο αν τον αφήσετε να συνεχίσει να λέει λάθος το όνομά σας για εβδομάδες ή και μήνες. Προκειμένου να βρείτε θάρρος και να αποφύγετε να αφήσετε το πρόβλημα να ξεφύγει, πρέπει να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας το απλό γεγονός ότι δεν κάνετε τίποτα λάθος διορθώνοντας κάποιον. Ανεξάρτητα από το πόσο άβολα σας κάνει να νιώθετε, το να θέλετε να λέγεται σωστά το όνομά σας δεν είναι έγκλημα. Οπότε, σταματήστε να νιώθετε τόσο ένοχοι γι’ αυτό.

2. Ο συμπαθητικός

Το να μπερδεύεις το όνομα κάποιου δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο να προσφέρετε σε αυτό το άτομο μια… δικαιολογία για το λάθος του. Μια εύκολη επιλογή είναι να πείτε ότι «συμβαίνει συνέχεια» επειδή το όνομα σας είναι δύσκολο. Αυτό το απλό σχόλιο κάνει το άλλο άτομο να αισθάνεται λιγότερο άσχημα που μπέρδεψε το όνομά σας και επίσης κάνει τη διόρθωσή σας λίγο πιο εύκολη.

3. Ο… διακριτικός

Υπάρχουν φορές που δεν γίνεται να διορθώνεις συνέχεια το άλλο άτομο. Ίσως συναντάτε κάποιον που έχει απίστευτη επιρροή στον τομέα σας ή μόλις ξεκινάτε μια εργασιακή σχέση με ένα νέο αφεντικό— είναι δηλαδή άνθρωποι που νιώθετε ότι δεν μπορείτε να διακόψετε ή να συμβουλεύσετε.

Τι μπορείς να κάνεις εδώ; Να κινηθείς… διακριτικά. Λοιπόν, όταν κάποιος κάνει λάθος το όνομά σας, προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας όνομα σε μια πρόταση που θα του/της πείτε. Δεν είναι πάντα εύκολο να το κανείς. Αλλά, αν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να το εντάξετε σε μια πρόταση χωρίς να ακούγεται τρελό, μπορεί να είναι ένας ήπιος, σχεδόν υποσυνείδητος τρόπος να διορθώσετε αυτό το άτομο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =