αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να διαχειριστείς ένα σνομπ άτομο

Πως να διαχειριστείς ένα σνομπ άτομο

Δεν είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις τους σνομπ τύπους στη ζωή σου: Μιλούν συνεχώς για το νέο τους αυτοκίνητο, το νέο σπίτι και τα νέα τους ρούχα. Τους απασχολεί μόνο… η δικής τους ζωή.

Φυσικά, δεν θα χάσουν την ευκαιρία να σας κάνουν να νιώσετε κατώτεροι από αυτούς. Οι σνομπ τείνουν να πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από όλους τους άλλους.

Παρακάτω θα δεις 5 συμπεριφορές που έχουν αυτά τα άτομα. Και πως να τα αντιμετωπίσεις.

1) Είναι πολύ αλαζονικοί

Οι σνομπ τύποι θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς σε όλα και ενεργούν σύμφωνα με αυτή την πεποίθηση. Μιλούν σαν να ξέρουν τα πάνα και θυμώνουν όταν οι άλλοι δεν δίνουν προσοχή. Ό,τι και να τους πείτε, είτε θα το δεχτούν –αν τους κάνει να νιώθουν καλά– είτε θα το απορρίψουν ή ακόμα και θα θυμώσουν αν μιλήσετε χωρίς να καλύψετε την ανάγκη τους για επικύρωση.

2) Δεν αποδέχονται τις επιλογές σου

Ειναι πάντα εκεί για να σου πουν… τι δεν κάνεις καλά. Ακόμα και σε καθαρά προσωπικές επιλογές σου, έχουν κάποια αντίρρηση να φέρουν στο τραπέζι. Οι σνομπ τύποι θα αναζητούν συνεχώς δικαιολογίες και θα προσπαθήσουν να σας κάνουν να αισθανθείτε άσχημα με τον εαυτό σας. Μην τους αφήσετε το περιθώριο.

3) Θέλουν να εντυπωσιάζουν στα social media

Είναι επίσης κάτι συνηθισμένο στην εποχή μας. Οι σνομπ τύποι θα ποστάρουν κάθε «καλή στιγμή» τους στα social media. Με σκοπό να εντυπωσιάσουν. Εξάλλου, για αυτούς, αν συμβεί κάτι και κανείς δεν είναι εκεί για να… πατήσει like, δεν μετράει! Νομίζουν ότι όλοι θέλουν να βλέπουν ό,τι κάνουν, γι’ αυτό και δημοσιεύουν τόσα πολλά στα social media.

4) Δεν αντέχουν τα αστεία για τον εαυτό τους

Θα αρχίσουν να ουρλιάζουν αν κάποιος κάνει ένα αστείο σε βάρος τους, έστω και αθώο. Οι ανασφάλειές τους θα τους κυριεύσουν τη στιγμή που θα πέσει ένα τέτοιο αστείο στο τραπέζι. Θέλουν μόνο να τους θαυμάζουν. Δυστυχώς, αυτό τους κάνει να χάνουν ευκαιρίες να κάνουν νέους και αστείους φίλους. Κανείς δεν θέλει να είναι φίλος με έναν σνομπ.

5) Δεν είναι φιλικοί

Δεν μπορείτε να τους προσεγγίσετε εύκολα. Αλλά ακόμα κι αν καταφέρεις να τους μιλήσεις, μάλλον θα έρθεις αντιμέτωπος με μια παγωμένη συμπεριφορά. Θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι είστε κατώτεροι. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί σνομπ δεν έχουν στενό κύκλο φίλων. Προτιμούν να περιβάλλουν τον εαυτό τους με… άλλους σνομπ και ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι «ελίτ».

Πως να τους διαχειριστείς

Η αντιμετώπιση των σνομπ ανθρώπων, είτε πρόκειται για κοντινούς σου ανθρώπους είτε για κάποιον με τον οποίο πρέπει να επικοινωνήσεις στη δουλειά, είναι μια δεξιότητα που χρειάζεται χρόνο για να την αναπτύξεις. Ωστόσο, η εκμάθησή της θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

Δεν χρειάζεστε προσοχή ή βοήθεια από σνομπ άτομα. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε εσείς για να τους ευχαριστήσετε. Να θυμάσαι: Δεν έχεις εσύ άδικο. Αυτοί έχουν.

Ένα… διάλειμμα μπορεί να είναι επίσης χρήσιμο. Το να βρίσκεσαι κοντά σε σνομπ μπορεί να είναι κουραστικό. Σε κριτικάρουν όλη την ώρα, και ακόμα κι αν δεν σε νοιάζει, μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα ενοχλητικό. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να θυμώνει, κάνε ένα διάλειμμα. Βγες έξω, πάρε μια ανάσα και επιστρέψτε πιο δυνατός. Η ψυχική σας υγεία θα σας ευχαριστήσει για αυτό. Δυστυχώς, μερικές φορές η απόσταση ανάμεσα σε εσάς και τον σνομπ τύπο, είναι η μόνη λύση για να διατηρήσετε μια σχέση και να προστατέψετε την ψυχική σας ευεξία.

Προσοχή μην παρασυρθείτε στο ίδιο μονοπάτι. Εάν συμπεριφέρεστε σνομπ για να αποκρούσετε έναν σνομπ… τότε είστε επίσης σνομπ. Χρησιμοποιείτε τον αμυντικό μηχανισμό που προσπαθείτε να αποφύγετε. Το να υποτιμάς κάποιον για οτιδήποτε, δεν είναι καλό. Αφήστε την τοξικότητά τους να φύγει μακριά γιατί δεν την χρειάζεστε. Ο άλλος συμπεριφέρεται άσχημα, μην το κάνεις και εσύ.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + fifteen =