αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να διαχειριστείς ένα άτομο που σου κάνει ψεύτικα κοπλιμέντα- Εδώ είναι 4 τρόποι

Πως να διαχειριστείς ένα άτομο που σου κάνει ψεύτικα κοπλιμέντα- Εδώ είναι 4 τρόποι

Τα κομπλιμέντα είναι ωραία, αλλά τι γίνεται αν προέρχονται από ζηλιάρη ή ψεύτικο άνθρωπο; Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξέρετε πώς να διαχειριστείτε ένα τέτοιο κομπλιμέντο.

Το να σου λένε ότι είσαι όμορφος ή έξυπνος είναι καλό. Αλλά πως θα καταλάβεις ότι ο άλλος δεν το εννοεί;

Μπορείτε να καταλάβετε ότι το κομπλιμέντο είναι ψεύτικο λόγω της… κριτικής που το συνοδεύει. Ψεύτικοι άνθρωποι ή άνθρωποι που ζηλεύουν, συχνά κάνουν κομπλιμέντα και στη συνέχεια υπαινίσσονται ότι μπορείτε να τα καταφέρετε καλύτερα.

Όταν αναγνωρίσετε μια ψεύτικη λέξη, τότε μπορείτε να το διαχειριστείτε με κάποιον από τους 4 παρακάτω τρόπους.

1. Αποδέξου το καλό

Αναγνωρίστε το θετικό μέρος της φιλοφρόνησης. Αυτό σας βοηθά να διατηρήσετε το πάνω χέρι κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Εάν λάβετε ένα κομπλιμέντο που ακολουθείται από μια κριτική, τότε το μόνο που χρειάζεται να αναγνωρίσετε είναι το κομπλιμέντο και τίποτα περισσότερο.

Αυτό τους δείχνει ότι ξέρετε τι κάνουν και τους κάνει να σκεφτούν δύο φορές πριν χρησιμοποιήσουν αυτήν την οπισθοδρομική προσέγγιση με άλλους. Βοηθάτε τον εαυτό σας να παραμείνει συγκεντρωμένος και μειώνετε τον κίνδυνο να πάρουν και άλλοι ψεύτικες φιλοφρονήσεις.

2. Κρατήστε το απλό

Είτε το κομπλιμέντο σας είναι αληθινό είτε ψευδές, διατηρήστε την απάντησή σας απλή. Αυτό αφήνει δίνει πάσα στον άλλο. Τώρα, ακούστε προσεκτικά πώς ανταποκρίνεται ο «φίλος» σας στις ευχαριστίες που του κάνατε. Αν σας ζηλεύουν, τότε, όταν τους ευχαριστήσετε, θα απαντήσουν με κάτι που «ωστόσο» πρέπει να βελτιώσετε.

Η απάντησή σας με ένα «ευχαριστώ» τους εξέπληξε, οπότε έπρεπε να συνεχίσουν τη συζήτηση. Εάν το κομπλιμέντο τους μετατραπεί σε κριτική, απλώς φύγετε. Οι ευχαριστίες σας είναι αρκετές και μπορείτε να διατηρήσετε την αξιοπρέπειά σας με αυτόν τον τρόπο.

3. Μην ξεγελιέστε

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να γνωριστεί καλύτερα, ας πούμε ότι κάποιος του αντίθετου φύλου θέλει να είναι οικείος, τότε θα κάνει ίσως «υπερβολικά» κομπλιμέντα που είναι επίσης ψεύτικα. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να νιώσετε προσβεβλημένοι ή ακόμα και να πέσετε στην παγίδα.

Είναι εύκολο να δέχεσαι και να απολαμβάνεις κομπλιμέντα για την ομορφιά σου, αλλά δεν είναι έξυπνο να πέφτεις θύμα κάποιου που θέλει περισσότερα από το να σου κάνει κομπλιμέντα. Να είστε έξυπνοι- λάβετε το κομπλιμέντο στην ονομαστική αξία και πείτε «ευχαριστώ».

Μην παίρνετε αποφάσεις βασισμένες σε… άδειες φιλοφρονήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να ελέγξουν τη συμπεριφορά σας.

4. Απλά γελάστε

Τίποτα δεν εκνευρίζει έναν ζηλιάρη άνθρωπο όσο το να γελάει κάποιος μαζί του. Αν σε προσβάλλουν, γιατί να νιώθεις προσβεβλημένος; Να θυμάσαι, όταν κάποιος είναι κακός μαζί σου, το πρόβλημά είναι δικό του και όχι δικό σου.

Εάν έχετε προαχθεί, σας αξίζει ένα πραγματικό κομπλιμέντο. Το να γελάς με μία κούφια κριτική, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξεις στον δράστη αυτό που πραγματικά είναι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + eleven =