αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να δημιουργήσεις χώρο για το επόμενο κεφάλαιο στην ζωή σου

Πως να δημιουργήσεις χώρο για το επόμενο κεφάλαιο στην ζωή σου

Eίναι απαραίτητο να δημιουργήσετε χώρο για να συμβεί μία αλλαγή στη ζωή σας, λέει μία σοφή φράση. Η ζωή μας είναι γεμάτη με ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα – κυριολεκτικά κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε λεπτό που επιλέγουμε να επενδύσουμε σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή με ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι μια στιγμή που περνάμε από την 24ωρη «τράπεζα χρόνου» της κάθε ημέρας.

Κι όμως, πολλοί άνθρωποι παρόλο που δεν είναι χαρούμενοι με την ζωή τους, παραμένουν «βαλτωμένοι» εκεί. Ξοδεύουν χρόνο στα λάθος πράγματα. Συχνά διστάζουμε να αλλάξουμε τις συνήθειες μας. Δεν θέλουμε μεγάλες αλλαγές και δεν θέλουμε να βαδίσουμε στο άγνωστο.

Πρέπει να πετάξουμε τις σκέψεις που δεν μας εξυπηρετούν πλέον, να καθαρίσουμε τον «θόρυβο» και να είμαστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες. Αν θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στην ζωή μας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά όμως; Το addicted2success.com έφτιαξε μία ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή παραθέτει 3 συγκεκριμένες κινήσεις για να δημιουργήσεις χώρο για το επόμενο κεφάλαιο στην ζωή σου.

1. Αξιολογήστε τους ανθρώπους

Τα άτομα με τα οποία περιβάλλεις τον εαυτό σου, σε βοηθούν να αναπτυχθείς; Σε προκαλούν να ανέβεις επίπεδο; Σου υπενθυμίζουν τις βασικές σου αξίες; Εάν η απάντηση είναι αρνητική, κάνε αλλαγές. Όρισε πώς θα έμοιαζε ένας μεγάλος κύκλος ανθρώπων, συμβούλων και φίλων που θα σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

2. Αξιολόγηση καταστάσεων

Η τρέχουσα προσωπική ή επαγγελματική σας κατάσταση, σας εμπνέει; Σας παρακινεί; Σας αφήνει χώρο να αναπτυχθείτε και να ευδοκιμήσετε; Ή νιώθετε κολλημένοι; Εάν συμβαίνει αυτό, καθορίστε πώς θα μοιάζει μια προσωπική ή επαγγελματική κατάσταση είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι που θα σας επέτρεπε να βγάλετε προς τα έξω την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα σας, και να βρείτε ευκαιρίες.

3. Αξιολογήστε το πως επενδύετε τον χρόνο σας

Δείτε τα πράγματα στα οποία επιλέγετε να επενδύσετε τον χρόνο σας. Ποια είναι η απόδοση της επένδυσης; Νιώθεις να σου δίνουν ενέργεια; Νιώθεις πιο ευτυχισμένος; Πιο μορφωμένος; Νιώθεις θετική απόδοση από την επένδυσή του χρόνου; Ή νιώθεις εξαντλημένος; Μελαγχολικός; Εάν συμβαίνει αυτό, καθορίστε ποιες θα ήταν οι καλές επενδύσεις χρόνο που θα σας ανυψώσουν. Σκεφτείτε πράγματα που δεν έχετε ξανακάνει για να διευρύνετε το πεδίο δράσης σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα δωρεάν online πλατφόρμες για να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου (και να μαθαίνεις κάτι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =