αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να δημιουργήσεις αυτόματα ένα βιογραφικό μέσω του Linkedin Προφίλ σου

Πως να δημιουργήσεις αυτόματα ένα βιογραφικό μέσω του Linkedin Προφίλ σου

Αν έχετε ήδη την επαγγελματική σας εμπειρία στο προφίλ σας στο LinkedIn, είναι εύκολο να δημιουργήσετε στο site αυτόματα ένα βιογραφικό. Πώς μπορείτε όμως να το κάνετε αυτό;

Πώς να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό από το προφίλ σας στο LinkedIn

Όλα τα προφίλ στο LinkedIn περιλαμβάνουν ένα κουμπί για download του προφίλ σε PDF. Αυτό το PDF είναι βασικά το βιογραφικό σας, που περιέχει όλες τις εμπειρίες που έχετε καταχωρίσει στο LinkedIn. Αυτό περιλαμβάνει τις σπουδές σας, τις εργασιακές σας εμπειρίες και οτιδήποτε άλλο έχετε στο προφίλ σας.

Για να κατεβάσετε αυτό το γρήγορο βιογραφικό, ανοίξτε πρώτα το LinkedIn σε έναν web browser στον υπολογιστή σας. Όταν ανοίξει το LinkedIn, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας στο επάνω μέρος του site και επιλέξτε “Προβολή προφίλ”.

Στη σελίδα προφίλ, ακριβώς κάτω από την εικόνα του προφίλ σας, κάντε κλικ στην επιλογή “Περισσότερα” και επιλέξτε “Αποθήκευση σε PDF”.

Σε λίγα λεπτά, ο browser σας θα ξεκινήσει τη λήψη του βιογραφικού σας PDF από το LinkedIn.

Ωστόσο, ίσως να μην θέλετε να στείλετε το βιογραφικό σας ακριβώς όπως είναι σε υποψήφιους εργοδότες. Σε αυτήν την περίπτωση, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω ενότητα.

Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο βιογραφικό από το προφίλ σας στο LinkedIn
Το βιογραφικό που κατεβάσατε, περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που έχετε στο προφίλ σας στο LinkedIn. Εάν θέλετε να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε ορισμένες ενότητες του βιογραφικού, χρησιμοποιήστε το εργαλείο δημιουργίας βιογραφικών του LinkedIn. Αυτό σάς επιτρέπει να επιλέξετε ποιες ενότητες θέλετε να συμπεριλάβετε ή να διαγράψετε από το βιογραφικό σας. Όταν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, μπορείτε να κατεβάσετε το βιογραφικό σας σε PDF στον υπολογιστή σας.

Για να ξεκινήσετε τη δημιουργία του προσαρμοσμένου βιογραφικού σας, ανοίξτε το LinkedIn στον web browser σας. Στο LinkedIn, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Προβολή προφίλ”.

Στη σελίδα προφίλ, στην ενότητα στο επάνω μέρος, επιλέξτε “Περισσότερα” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία βιογραφικού”. Έτσι ανοίγει το εργαλείο δημιουργίας βιογραφικών του LinkedIn στον browser σας.


Στο αναδυόμενο παράθυρο “Επιλογή βιογραφικού” που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία από προφίλ” στο κάτω μέρος.

βιογραφικό LinkedIn


Στο παρακάτω πλαίσιο που αναφέρει “Επιλέξτε τον τίτλο εργασίας που θέλετε”, κάντε κλικ στο πλαίσιο “Τίτλος εργασίας” και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τον τρέχοντα τίτλο εργασίας σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε έναν τίτλο από τις προτεινόμενες επιλογές και κάντε κλικ στο “Εφαρμογή” στο κάτω μέρος.

βιογραφικό LinkedIn

Βρίσκεστε τώρα στην οθόνη του εργαλείου δημιουργίας βιογραφικών του LinkedIn. Εδώ, μπορείτε να προσθέσετε ή να διαγράψετε όποιες πληροφορίες θέλετε από το βιογραφικό σας. Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε μια ενότητα από το βιογραφικό σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι δίπλα σε μια ενότητα της σελίδας.

Το site θα ανοίξει ένα box με την επιλεγμένη ενότητα σε αυτό. Εδώ, μπορείτε να τροποποιήσετε τα περιεχόμενα της ενότητας σας και να κάνετε κλικ στο “Αποθήκευση” στο κάτω μέρος του πλαισίου για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Διαγραφή” για να αφαιρέσετε εντελώς αυτήν την ενότητα από το βιογραφικό σας.


Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία του βιογραφικού σας, κάντε κλικ στην επιλογή “Προεπισκόπηση” στο επάνω μέρος του LinkedIn site για να πραγματοποιήσετε προεπισκόπηση του βιογραφικού σας.


Εάν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, κάντε κλικ στο “Περισσότερα” στο επάνω μέρος του LinkedIn site και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Λήψη σε PDF”. Έτσι, θα κατέβει το βιογραφικό σας σε PDF στον υπολογιστή σας.

Εκτός από τη δυνατότητα λήψης του βιογραφικού σας, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε τα βιογραφικά άλλων μελών του LinkedIn. Δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι με ένα μέλος για να μπορείτε να κατεβάσετε το βιογραφικό του, αλλά υπάρχει ένα όριο 200 λήψεων για τα βιογραφικά των άλλων. Το δικό σας βιογραφικό μπορείτε να το κατεβάσετε όσες φορές θέλετε.

Για να κατεβάσετε το προφίλ κάποιου, ανοίξτε πρώτα το προφίλ του στο LinkedIn. Στη σελίδα προφίλ, ακριβώς κάτω από την εικόνα εξωφύλλου (η μεγάλη εικόνα στο πάνω μέρος της σελίδας), κάντε κλικ στην επιλογή “Περισσότερα” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Αποθήκευση σε PDF”.

βιογραφικό LinkedIn

Ο browser σας θα ξεκινήσει αμέσως τη λήψη του βιογραφικού σημειώματος του μέλους του LinkedIn που επιλέξατε σε PDF.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 11 =