αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να δεις με ένα κλικ αν κάποιος έχει χακάρει το Facebook account σου και έχει πρόσβαση σε αυτό

Πως να δεις με ένα κλικ αν κάποιος έχει χακάρει το Facebook account σου και έχει πρόσβαση σε αυτό

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για παραβίαση προσωπικών δεδομένων στο Facebook. Αλλά πως μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος έχει χακάρει το Facebook account σου; Όπως εξηγεί το Secnews.gr, το Facebook διευκολύνει την αποκάλυψη της αλήθειας. Διαθέτει ένα feature εδώ και αρκετό καιρό, αν και πολλοί χρήστες δεν το γνωρίζουν:

  • Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία του title bar.
  • Θα εμφανιστεί ένα μενού. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και Απόρρητο> Ρυθμίσεις.
  • Θα ανοίξει μια νέα σελίδα. Επιλέξτε Ασφάλεια και σύνδεση από τον πίνακα στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  • Η σελίδα ασφαλείας που θα εμφανιστεί, προσφέρει πολλές δυνατότητες που σας επιτρέπουν να ενισχύσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση (μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση) μας ενδιαφέρει η ενότητα που λέει “Από πού είστε συνδεδεμένοι“. Εκεί μπορείτε να δείτε όλες τις συσκευές και τις τοποθεσίες που είναι αυτήν τη στιγμή εξουσιοδοτημένες να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Η λίστα συνδυάζει τις συνδέσεις στο Facebook με τις συνδέσεις του Messenger. Επομένως, αν νομίζετε ότι μόνο μία από τις δύο υπηρεσίες έχει παραβιαστεί, είναι εύκολο να ελέγξετε.

Facebook account hacked: Αφαίρεση μη εξουσιοδοτημένης συσκευής

Εάν δείτε κάτι ύποπτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λίστα για να ανακαλέσετε την πρόσβαση μιας συσκευής. Για να ανακαλέσετε την πρόσβαση, κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες δίπλα στη συσκευή που θέλετε να καταργήσετε. Θα εμφανιστεί ένα νέο μενού. Μπορείτε είτε να επιλέξετε να γίνει Αποσύνδεση είτε το Not you?.

Εάν κάνετε κλικ στο “Not You”, το Facebook θα αποκλείσει την εν λόγω συσκευή και θα σας οδηγήσει σε ορισμένα βήματα για να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας. Εάν κάνετε κλικ στην επιλογή “Αποσύνδεση”, η πρόσβαση θα ανακληθεί, αλλά το μη εξουσιοδοτημένο άτομο μπορεί να συνδεθεί ξανά στο λογαριασμό σας, αν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Facebook account hacked: Αποφυγή αντίστοιχου προβλήματος στο μέλλον

Αφού καταργήσετε την πρόσβαση του μη εξουσιοδοτημένου ατόμου, πρέπει να λάβετε μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο.

Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις και Απόρρητο> Ρυθμίσεις> Ασφάλεια και σύνδεση> Σύνδεση> Αλλαγή κωδικού πρόσβασης.

Για να ενισχύσετε την ασφάλεια του Facebook account σας, μετά την αλλαγή κωδικού, είναι καλό να εφαρμόσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Για να τον ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ασφάλεια και σύνδεση> Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Θα πρέπει επίσης να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις για μη αναγνωρισμένες συνδέσεις. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία, το Facebook θα σας ειδοποιεί εάν βλέπει σύνδεση από ύποπτη πηγή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =