αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πως να γίνεις πλούσιος με Bitcoin»: Η απάτη που έστησαν κάποιοι, χρησιμοποιώντας την εικόνα του Π. Κωστόπουλου

«Πως να γίνεις πλούσιος με Bitcoin»: Η απάτη που έστησαν κάποιοι, χρησιμοποιώντας την εικόνα του Π. Κωστόπουλου

Η μεγάλη συζήτηση γύρω από τα ψηφιακά νομίσματα καλά κρατεί, και αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να επενδύσουν σε κάποιο από αυτά. Ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα κακό, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς αρκετοί είναι οι επιτήδειοι που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες, υποσχόμενοι τεράστια κέρδη… μέσα σε μια νύχτα.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη απάτη που έστησαν κάποιοι ιντερνετικά, χρησιμοποιώντας την εικόνα και το όνομα του Πέτρου Κωστόπουλου. Όπως αναφέρει η LIFO, το ψευδές δημοσίευμα ανέβαινε με πληρωμένες, προωθητικές ενέργειες στο Facebook από site με παραπλανητικές διευθύνσεις που θυμίζουν ενημερωτικές σελίδες. Σε αυτό, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος μίλησε στην «Φωλιά των ΚούΚου», στον τηλεοπτικό σταθμό Star για μία δήθεν εγγυημένη μέθοδο που τον βοήθησε να επανέλθει από τη χρεωκοπία και να βγάλει εκατομμύρια. Η αλήθεια είναι πως ο Πέτρος Κωστόπουλος είχε όντως επισκεφθεί την πρωινή εκπομπή, αλλά ουδέποτε αναφέρθηκε σε όσα του αποδίδει το άρθρο.

https://www.lifo.gr/icache/500/312/1/1509818_%CE%BE%CE%B7%CE%BB,.jpg

Όλοι οι σύνδεσμοι καταλήγουν στο ίδιο λινκ, όπου οι άγνωστοι επιτήδειοι παρουσιάζουν την απάτη τους σαν επιχειρηματική ευκαιρία με σίγουρα κέρδη. Μάλιστα στο παραπλανητικό άρθρο έχουν τραβήξει μέχρι και στιγμιότυπα από την συνέντευξη του Κωστόπουλου στο δίδυμο Καραβάτου – Κατσούλη με λεζάντες από την δήθεν έκπληξη των παρουσιαστών με τα αποτελέσματα της μεθόδου.

https://www.lifo.gr/icache/500/240/1/1509780_apati-kostopoulos-facebook5.jpg

Για να καταφέρουν να υποκλέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ακόμα και αν πείσουν ελάχιστους ανυποψίαστους χρήστες, οι επιτήδειοι θέτουν ως κατώτερο χρηματικό όριο τα 250 ευρώ. Όπως διαβάζει κανείς στο ψευδές άρθρο: «ο χρήστης απλά πραγματοποιεί μια αρχική κατάθεση στην πλατφόρμα, συνήθως 250€ ή περισσότερα και ο αυτοματοποιημένος αλγόριθμος συναλλαγών κάνει την υπόλοιπη δουλειά. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, ο αλγόριθμός ξέρει πότε είναι η τέλεια στιγμή για αγορά ψηφιακών νομισμάτων σε χαμηλή τιμή και πώληση σε υψηλή, μεγιστοποιώντας το κέρδος του χρήστη». Όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα, ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής Κρατερός Κατσούλης, ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram στο οποίο προειδοποιεί τους followers του ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι απολύτως ψευδή. Όπως εξηγεί ο κ. Κατσούλης, όταν ο Πέτρος Κωστόπουλος φιλοξενήθηκε στο Star, δεν έκανε καμία τέτοια νύξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =