αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να γίνεις πλούσιος και να μείνεις πλούσιος: Αναλύει ο συγγραφέας που μελέτησε 233 εκατομμυριούχους

Πως να γίνεις πλούσιος και να μείνεις πλούσιος: Αναλύει ο συγγραφέας που μελέτησε 233 εκατομμυριούχους

Όσοι καταφέρουν να χτίσουν μεγάλο πλούτο, είναι δεδομένο ότι κάνουν καλά. Ακόμα καλύτεροι σε αυτό το «παιχνίδι», είναι εκείνοι που καταφέρνουν να παραμείνουν πλούσιοι. Ο Tom Corley είναι συγγραφέας, και για τις ανάγκες ενός βιβλίου του έκατσε και μελέτησε και συζήτησε 233 πολύ πλούσιους ανθρώπους. Διαπίστωσε, ότι έχουν ένα κοινό στοιχείο στην προσωπικότητα τους και στον τρόπο που λειτουργούν γενικότερα.

Σε άρθρο του στο CNBC, παραθέτει μερικά tips. Χωρισμένα σε δύο κατηγορίες. Καταρχήν, παραθέτει τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να γίνεις πλούσιος. Ενώ σε δεύτερη φάση, δίνεις τις συμβουλές για να μείνεις πλούσιος. Αυτό το δεύτερο είναι μάλλον ακόμα πιο δύσκολο.

Για να γίνεις πλούσιος

Προσωπική ανάπτυξη κάθε ημέρα. Καθιέρωσε μια συνήθεια που σου προσφέρει κάτι κάθε ημέρα. Επίσης μάθε νέα skills. Τελειοποίησε τα μέχρι να γίνεις expert.

Επαφές. Η δημιουργία σχέσεων με άλλους επιτυχημένους ανθρώπους είναι σημαντική για την επιτυχία. Αυτοί οι άνθρωποι ανοίγουν κλειστές πόρτες.

Dream setting. Η οικοδόμηση στόχων γύρω από κάθε ένα από τα όνειρά σας, σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε κάθε όνειρο. Μπορείτε να σκαρφαλώσετε τη σκάλα της επιτυχίας, ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι κάθε φορά.

Επιμονή. Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις εδώ.

Δημιουργία πολλαπλών ροών εισοδήματος. Περίπου το 65% των εκατομμυριούχων στη μελέτη, είχε τουλάχιστον τρεις ροές εισοδήματος. Έτσι θα έχεις εναλλακτικές ακόμα κι αν μια επιλογή δεν είναι σωστή.

Υπομονή. Η συντριπτική πλειοψηφία, το 80%, των πλούσιων στη μελέτη δεν έγιναν πλούσιοι μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Χρειάζεται πολύς χρόνος για τη δημιουργία πλούτου. Πρέπει να μάθετε να είστε υπομονετικοί.

Λήψη υπολογισμένων ρίσκων. Χρειάζονται τολμηρές επιλογές. Αλλά είναι καλύτερο να έχεις κάνει ρπιν την έρευνα σου πάνω σε ένα συγκεκριμένο πεδίο, για να «ελέγχεις» καλύτερα την κατάσταση.

Αισιοδοξία και ενθουσιασμός. Σχεδόν το 3/4 των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων διακατέχονται από ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Έτσι θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν στην πορεία.

Ομάδα. Κανείς δεν τα κατάφερε μόνος του. Χρειάζεται να βάλεις τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου.

Παρέμεινε ανοιχτόμυαλος. Μάθαινε συνεχώς νέες γνώσεις. Και βρες νέους τρόπους για να γίνουν τα πράγματα. Πάρε feedback από τον κόσμο που έχεις γύρο σου.

Ανέλαβε την ευθύνη. Οι πλούσιοι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τον εαυτό τους. Κάνε τις επιλογές σου και ανέλαβε την ευθύνη. Και στα θετικά και στα αρνητικά.

Πως να παραμείνεις πλούσιος

Βάλε τον πλούτο σου… να δουλέψει. Η τοποθέτηση του πλούτου σας στην εργασία σημαίνει να το επενδύσετε με σύνεση σε μετοχές, ομόλογα, ακίνητα και άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Αυτό βοηθά να πολλαπλασιάσετε τον πλούτο σας.

Παρακολούθα τι ξοδεύεις. Ξέρεις που πάνε τα χρήματα σου κάθε μηνα; Πρέπει να το ελέγχεις συνεχώς. Έτσι θα κάνεις τις κατάλληλες προσαρμογές. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ξεφύγει ο έλεγχος.

Απέφυγε τις αυθόρμητες ή συναισθηματικές αγορές. Μην κάνεις μια αγορά με απόφαση «της στιγμής». Τις περισσότερες φορές θα είναι λάθος. Η αυθόρμητη ή συναισθηματική αγορά θα χάσει τη λάμψη της μετά από λίγες εβδομάδες.

Ζήσε στα δεδομένα σου. Μην ξεκινήσεις αμέσως να κάνεις μεγάλες αγορές και πλούσια ζωή. Ζήσε σύμφωνα με τα δεδομένα σου. Και κάνε κάποια «ανοίγματα» σε βάθος χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 13 =