αρχικηVIRALΠως να βγάζεις 349 ευρώ την ημέρα «χωρίς να κάνεις τίποτα»: Αυτός ο 38χρονος εφαρμόζει μια ιδιαίτερη ιδέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως να βγάζεις 349 ευρώ την ημέρα «χωρίς να κάνεις τίποτα»: Αυτός ο 38χρονος εφαρμόζει μια ιδιαίτερη ιδέα (ΒΙΝΤΕΟ)

O άνθρωπος που θα δεις παρακάτω είναι γνωστός ως «Do Nothing Rent-a-Man». Και η φήμη του έχει φτάσει ως το CBS και το BBC. Τι ακριβώς κάνει; Έχει βρει τον τρόπο να βγάζει χρήματα… χωρίς να έχει δουλειά. Εφαρμόζοντας μια ιδιαίτερη ιδέα.

Ο Ιάπωνας, Shoji Morimoto, ζει στο στο Τόκιο, μία πόλη 37 εκατομμυρίων κατοίκων με πολύ έντονα προβλήματα αποξένωσης και μοναξιάς. Αποφάσισε λοιπόν να… κάνει παρέα σε ανθρώπους και να πληρώνεται για αυτό. Μπορεί να συνοδεύσει τον πελάτη του σε ένα εστιατόριο, σε ένα γήπεδο, σε μια δραστηριότητα, σε μια εκδήλωση ή όπου αλλού δεν θέλει να πάει μόνος/μόνη ο άνθρωπος που τον πληρώνει.

Προφανώς στα γεύματα ή τις εκδρομές, τα εξτρά έξοδα τα καλύπτει ο πελάτης. Τις ώρες που περνάει με τους πελάτες τους, δεν εμπλέκεται σε αναλυτικές συζητήσεις. Δίνει μόνο απλές απαντήσεις (ναι, όχι, ίσως κλπ) ή συμμετέχει σε πολύ μικρές συζητήσεις.

Όσο για την αμοιβή του; Όπως διαβάζουμε στο nextshark.com, ο 38χρονος χρεώνει 87 δολάρια για κάθε «συνεδρία». Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει 3-4 πελάτες κάθε ημέρα, καταφέρνει να βγάζει έως 348 δολάρια (περίπου 349 ευρώ) κάθε «εργάσιμη ημέρα».

«Ενοικιάζω τον εαυτό μου για να μην κάνω το παραμικρό, κάτι που σημαίνει ότι δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια», θα τον δείτε να λέει στο CBS News. Και όμως, σχεδόν καθημερινά έχει κλεισμένα έως και 4 ραντεβού. Όπως λέει, η επιτυχία του οφείλεται στο εξής γεγονός: «Δεν είμαι φίλος ή γνωστός. Είμαι απαλλαγμένος από τα ενοχλητικά πράγματα που συνδυάζονται με τις σχέσεις, αλλά μπορώ να απαλύνω τη μοναξιά των ανθρώπων».

Όπως παραδέχεται ο ίδιος, κάποιοι του κάνουν κριτική και του λένε να… βρει μια κανονική δουλειά. Αλλά όπως εξηγεί, δεν χρειάζεται να απαντήσει σε κανέναν. Τίποτα δεν είναι πιο διασκεδαστικό… από το να μην κάνεις τίποτα, σημειώνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + ten =