αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να βάλεις το brand σου στη Wikipedia

Πως να βάλεις το brand σου στη Wikipedia

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την αξιοπιστία του brand σας στο διαδίκτυο είναι να έχετε μια σχετική σελίδα στη Wikipedia για την επιχείρηση ή τον Οργανισμό σας. Συχνά, όταν οι άνθρωποι αναζητούν στο Google Search μια εταιρεία, η Wikipedia είναι το πρώτο μέρος στο οποίο πηγαίνουν για πληροφορίες. Έτσι, η δημιουργία μιας σελίδας στη Wikipedia μπορεί επίσης να σας δώσει τον έλεγχο της αφήγησης που παρουσιάζεται στον θεατή. Η Wikipedia μπορεί επίσης να κατευθύνει τους ανθρώπους σε εξωτερικούς συνδέσμους, γεγονός που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα για την επιχείρησή σας.

Δυστυχώς, δεν είναι εγγυημένο ότι μια σελίδα της Wikipedia θα δημοσιευτεί μετά την υποβολή της, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες σας. Ακολουθούν 5 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα στη Wikipedia για την επιχείρησή σας, έτσι όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό Entrepreneur.com.

Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα δεν υπάρχει ήδη

Αν και θα πρέπει να φαίνεται προφανές, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας πριν βουτήξετε σε αυτή τη διαδικασία. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι μια τέτοια σελίδα δεν υπάρχει ήδη. Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί σελίδες στη Wikipedia, επομένως μπορεί να υπάρχει μια σελίδα. Εάν συμβαίνει όντως αυτό, πρέπει να τη διαβάσετε προσεκτικά για να εντοπίσετε τυχόν σφάλματα ή κομμάτια που αξίζουν επέκτασης. Ευτυχώς, είναι πολύ πιο εύκολο να επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα σελίδα της Wikipedia παρά να δημιουργήσετε μια από την αρχή.

Δημιουργήστε ένα account στη Wikipedia

Εάν ξεκινάτε από το μηδέν, όπως κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, θα πρέπει να ξεκινήσετε δημιουργώντας έναν λογαριασμό στη Wikipedia. Θα χρειαστείτε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Η δημιουργία του λογαριασμού θα σας επιτρέψει επίσης να δημιουργήσετε ένα σύντομο προφίλ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το προφίλ για να επισημάνετε πληροφορίες σχετικά με το brand σας και να μοιραστείτε μερικές φωτογραφίες. Μόλις δημιουργηθεί ο λογαριασμός σας, μην ασχοληθείτε αμέσως με τη δημιουργία της σελίδας της επιχείρησής σας — διότι πιθανότατα θα… απορριφθεί αμέσως, καθώς το username σας δεν έχει καμία σχετική αξιοπιστία. Αντίθετα, αφιερώστε λίγο χρόνο συνεισφέροντας σε διάφορα άρθρα στη Wikipedia με το όνομα χρήστη σας, ώστε η πλατφόρμα να γνωρίζει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αναζητήσετε σελίδες που σχετίζονται με τον κλάδο σας και να κάνετε σύντομες προσθήκες που σχετίζονται με την εταιρεία σας.

Συγκεντρώστε link resources για την σελίδα σας

Καθώς χτίζετε την αξιοπιστία σας, πρέπει να αρχίσετε να συλλέγετε όσο το δυνατόν περισσότερες ψηφιακές πληροφορίες που αποδεικνύουν την αξιοσημείωτη αξία της επιχείρησης ή του brand σας — ουσιαστικά οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά, όπως κάτι που μπορεί να έχετε σε research paper. Πράγματα όπως άρθρα εφημερίδων/sites που παρουσιάζουν εμφανώς την επιχείρησή σας, δελτία τύπου και άλλες πηγές τρίτων είναι πολύτιμα για τη διασφάλιση της επιτυχίας των παραπομπών σας. Εάν δεν διαθέτετε αυτήν την τεκμηρίωση, συνεργαστείτε με μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων ή μια brand reputation εταιρεία για να ξεκινήσετε τη δημιουργία υλικού τρίτων για την επιχείρησή σας. Αυτό πιθανότατα θα πάρει χρόνο, αλλά είναι απαραίτητο να έχετε πηγές πέρα από τον ιστότοπό σας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημιουργήστε τη σελίδα σας και κάντε submit

Αφού δημιουργήσετε αξιοπιστία πίσω από το username σας και συγκεντρώσετε πολλές αξιόλογες πηγές αναφορών, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία της σελίδας σας. Όπως θα κάνατε με μια ερευνητική εργασία, δημιουργήστε πρώτα ένα προσχέδιο στα Google Docs ή στο Microsoft Word. Συνήθως, οι πληροφορίες σας πρέπει να παρουσιάζονται απλά και χρονολογικά. Όταν αισθάνεστε σίγουροι για το draft σας, μπορείτε να ανεβάσετε το άρθρο σας στον Οδηγό άρθρων της Wikipedia, όπου θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε όλες τις αναφορές σας. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες σας είναι ακριβείς.

Τέλος, μετά από όλη αυτή τη σκληρή δουλειά, ήρθε η ώρα να το υποβάλετε τη σελίδα σας προς δημοσίευση. Μπορεί να περάσουν εβδομάδες ή και μήνες μέχρι να λάβετε απάντηση και δεν είναι ασυνήθιστο να σας απορρίψουν την πρώτη φορά που υποβάλετε ένα άρθρο. Μην απογοητεύεστε. Συνεχίστε να συνεισφέρετε σε πηγές στον τομέα σας και προσαρμόστε το άρθρο σας με βάση το feedback που σας δίνουν.

Τσεκάρετε τη σελίδα σας τακτικά

Όταν η σελίδα σας γίνει τελικά αποδεκτή, το ταξίδι σας στη Wikipedia δεν έχει τελειώσει. Επειδή η Wikipedia είναι ανοιχτή σε όλους για επεξεργασία, θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά τη σελίδα σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προστεθούν παραπλανητικές ή ανακριβείς πληροφορίες στη σελίδα σας. Μια ρύθμιση σάς επιτρέπει να “παρακολουθείτε” τη σελίδα έτσι ώστε να ειδοποιείστε όταν γίνονται αλλαγές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − five =