αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πως να βάλεις στην άκρη 33.000 ευρώ σε 13 μήνες»: Εξηγεί μια οικονομική σύμβουλος

«Πως να βάλεις στην άκρη 33.000 ευρώ σε 13 μήνες»: Εξηγεί μια οικονομική σύμβουλος

Είμαστε σε μια απρόβλεπτη περίοδο όπου όλοι θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για σπατάλες. Αλλά τελικά τι πλάνο πρέπει να ακολουθήσεις, έτσι ώστε να βάλεις χρήματα στην άκρη;

Η Canna Campbell είναι ιδρύτρια της SASS Financial Services, μια εταιρία οικονομικών συμβούλων. Και είναι επίσης γνωστή για τα βιβλία που γράφει αλλά και τις οικονομικές συμβουλές που δίνει.

Η ίδια κατάφερε μέσα σε 13 μήνες να βάλει στην άκρη 33 χιλιάδες ευρώ και εξηγεί πώς το έκανε. Σύμφωνα με την Canna το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν καν πληρωθείτε είναι να καταλάβετε ποιες είναι οι ανάγκες σας και ποια είναι τα θέλω σας.

Ο κανόνας 50/30/20

Το 50% του εισοδήματός σας πρέπει να πηγαίνει στις ανάγκες σας (λογαριασμούς, ενοίκιο, δάνειο, φαγητό και μεταφορές).

Το 30% πρέπει να πηγαίνει στα θέλω σας (ρούχα, διασκέδαση ή φαγητό έξω).

Το 20% τέλος πρέπει να πηγαίνει σε αποταμίευση και να μεταφέρεται αμέσως σε κάποιον άλλο λογαριασμό κάθε μέρα.

Φυσικά αυτά τα ποσοστά μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τα πάγια έξοδα του καθενός.

Η ίδια λέει σχετικά: «Για πολλούς ανθρώπους ο κανόνας 50/30/20 δουλεύει τέλεια αλλά για κάποιους δεν δουλεύει. Θα πρέπει να το δει ο καθένας από εσάς χωριστά».

Σε ό,τι αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς η Canna προτείνει να έχετε 3 λογαριασμούς. Στον πρώτο να υπάρχουν τα χρήματα που χρειάζεστε καθημερινά για τα έξοδά σας. Στον δεύτερο να βάζετε χρήματα για έκτακτες ανάγκες και ετήσια έξοδα. Στον τρίτο να βάζετε χρήματα που αφορούν τους στόχους σας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια ότι σε ολα αυτά παίζει ρόλο και το μηνιαίο εισόδημα που έχει κάποιος. Για παράδειγμα, το 20% της αποταμίευσης αντιστοιχεί σε διαφορετικό χρηματικό ποσό για κάποιον που έχει μισθό 1.000 ευρώ και σε κάποιον με μισθό 5.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακολουθώντας τις απλές αυτές συμβουλές μπορείς να βάλεις στην άκρη ένα καλό ποσό σε βάθος χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 5 =