αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να βάζεις όρια για να μην αποσπάται η προσοχή και η ενέργεια σου- Εδώ είναι 5 τρικ

Πως να βάζεις όρια για να μην αποσπάται η προσοχή και η ενέργεια σου- Εδώ είναι 5 τρικ

Ζούμε στην εποχή των αμέτρητων περισπασμών. Αν θες να είσαι παραγωγικός και να εστιάσεις την προσοχή σου σε αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά, πρέπει να βάζεις τα όρια σου. Θέτοντας όρια, οι άνθρωποι μπορούν να επικεντρωθούν σε ό,τι θέλουν και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη πιθανότητα να το επιτύχουν.

Αυτό είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να μάθει να το κάνει. Δεν είναι κάποιο… χάρισμα με το οποίο γεννιέσαι.

Σε κάθε πτυχή της ζωής, θα πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε παραγωγικοί. Στο σπίτι ή στην δουλειά, πρέπει να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είτε πρόκειται για μία εργασία, είτε για διακοπές, είτε για ένα μεσημεριανό γεύμα, θα πρέπει να μπορείτε να πείτε με σιγουριά, «αυτό ήταν παραγωγικό!».

Πως θα το καταφέρεις μέσα στο χαοτικό περιβάλλον που ζούμε; Εδώ είναι 5 τρικ που θα σε βοηθήσουν να βάζεις όρια στην ζωή σου και να μην αποσπάται η προσοχή και η ενέργεια σου.

1 | Κάντε ένα σχέδιο και μείνετε σε αυτό. Συχνά λέμε «ναι» ή αποσπάται η προσοχή μας σκεπτόμενοι πράγματα που δεν πρέπει, επειδή δεν είχαμε συγκεκριμένο σχέδιο. Είχαμε ίσως ένα ασαφές σχέδιο για να κάνουμε κάτι, και μετά είπαμε «ναι» σε κάτι άλλο, νομίζοντας ότι μπορούμε να κάνουμε αργότερα την αρχική εργασία που είχαμε στο μυαλό μας. Κάπως έτσι… μπορεί να χαθεί η μπάλα.

2 | Εστίασε στον σκοπό. Εάν δεν έχετε έναν σκοπό, μια λίστα προτεραιοτήτων, θα είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι να κάνετε. Για να είστε ιδιαίτερα παραγωγικοί εστιάστε στον σκοπό σας και μην αναλώνεστε σε «επείγουσες» και «απρόοπτες» εργασίες που προκύπτουν τώρα. Δες το πιο απλό: Αν θες να κάνεις μία ουσιαστική συζήτηση με έναν φίλο, να είσαι εκεί 100%. Μην ξεκινάς να… τσεκάρεις το κινητό σου για κάθε μία ειδοποίηση που «σκάει».

3 | Βάλε όρια. Μπορεί να μην σας αρέσει να προγραμματίζεται το κάθε τι. ‘Η ίσως να μην μπορεί να συμβεί για τα πάντα στη ζωή σας. Αλλά η ακαταστασία… σίγουρα δεν βοηθά. Περιορίστε τον αριθμό των περιπάτων και των εξόδων που έχετε και τον χρόνο που αφιερώνετε στο φαγητό ή στις οθόνες. Βάλτε ένα όριο στο πόσα άτομα βλέπετε κάθε εβδομάδα ή πόσες ημερήσιες εκδρομές έχετε το μήνα. Έτσι θα μπορείτε να κοντρολάρετε καλύτερα τον χρόνο σας, χωρίς να ξεφεύγετε από τα όρια που έχετε βάλει.

4 | Προγραμμάτισε το για αργότερα. Για κάποιους ανθρώπους ή πράγματα, δεν πρέπει να πείτε «όχι», αλλά «αργότερα». «Δεν μπορώ να βγω μαζί σου αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά τι θα έλεγες για το επόμενο;» Ίσως κάποιος σας ζητήσει βοήθεια στη δουλειά. Πρώτα, ρωτήστε εάν πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα το πρόβλημα και, στη συνέχεια, ρωτήστε εάν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους αργότερα εκείνη την ημέρα ή ακόμα και την επόμενη.

5 | Δείξε τους πως να το κάνουν. Μερικές φορές οι άνθρωποι έρχονται σε εσένα για ερωτήσεις— σχετικά με τη δουλειά ή τη ζωή τους γενικότερα. Σου αρέσει να παραθέτεις τη γνώμη σου και να τους δίνεις συμβουλές. Συγκρατήσου. Αντίθετα, κάνε τους μερικές ερωτήσεις για να τους βοηθήσεις να βρουν μια λύση για τον εαυτό τους. Ή, ώθησε τους να αναζητήσουν μια λύση μόνοι τους. Πες τους να δουν εκείνο το χρήσιμο βίντεο στο Youtube ή να διαβάσουν αυτό το βιβλίο ή να τσεκάρουν αυτό το σύντομο άρθρο στο ίντερνετ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Και εδώ είναι μια τακτική για να γίνεις καλός σε αυτό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 5 =