αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου με 3 κινήσεις: Εξηγεί ένας business expert μέσα σε 60 δευτερόλεπτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου με 3 κινήσεις: Εξηγεί ένας business expert μέσα σε 60 δευτερόλεπτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Αλλα τι γίνεται όταν… δεν έχεις αυτοπεποίθηση; «Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, θα αντιμετωπίσετε κάθε είδους προκλήσεις», λέει ο σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης και αρθρογράφος του αμερικανικού Entrepreneur, Terry Rice. «Αλλά η έλλειψη αυτοπεποίθησης θα μειώσει τις πιθανότητες επιτυχίας σας πιο γρήγορα από οποιοδήποτε πραγματικό εμπόδιο», εξηγεί.

Και παραθέτει 3 συμβουλές για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου. Τα λέει όλα μέσα σε ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων.

1. Συνειδητοποιήστε ότι η αυτοπεποίθηση προέρχεται από προηγούμενες εμπειρίες, όχι από την θεωρία. Δεν χρειάζεστε… motivational posters για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας τι μπορείτε να κάνετε. Σημειώστε 10 challenges που έχετε ήδη κερδίσει. Κρατήστε αυτή τη λίστα μαζί σας, για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τι έχετε ήδη καταφέρει και γιατί μπορείτε να αντιμετωπίσετε νέες προκλήσεις.

2. Σταματήστε να ανησυχείτε για τις απόψεις των άλλων. Είναι εύκολο να παρασυρθείς. Ειδικά στην εποχή μας. Και να ανησυχείς υπερβολικά για τις απόψεις των άλλων για εσένα. Όλοι έχουν άποψη για όλους και όλα. Μην παρασύρεσαι. Επικεντρώσου στο να γίνεσαι 1% καλύτερος κάθε μέρα.

3. Μάθετε να βλέπετε την αποτυχία ως χρήσιμη πληροφορία. Σκεφτείτε κάθε project, παρουσίαση ή πώληση, ως ένα πείραμα. Δοκιμάζετε κάτι, και αν λειτουργεί, είναι τέλειο! Εάν όχι, έχετε μάθει κάτι και μπορείτε να βελτιώσετε την προσέγγισή σας στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 13 =