αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να «απομονώσεις» τους αντιπερισπασμούς, όταν θέλεις να βγει η δουλειά

Πως να «απομονώσεις» τους αντιπερισπασμούς, όταν θέλεις να βγει η δουλειά

Είσαι στο laptop, εργάζεσαι, και ξαφνικά «χτυπάει» μια ειδοποίηση στο Facebook. Αυθόρμητα αφήνεις ό,τι κάνεις, και κοιτάς να δεις τι έγινε. Μετά ρίχνεις μια ματιά και στα άλλα social media σου. Κάπως έτσι, μπορείς να λες ότι δουλεύεις π.χ. 1 ώρα, αλλά στην πραγματικότητα δουλεύεις… 15 λεπτά. Αφού τον υπόλοιπο χρόνο σου, τον «τρώνε» οι αντιπερισπασμοί.

Ίσως νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Ωστόσο, έχεις πολύ μεγαλύτερο έλεγχο από ότι νομίζεις. Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Thrive Global, μπορείς να «απομονώσεις» τους αντιπερισπασμούς. Όταν έχεις μια συγκεκριμένη δουλειά να κάνεις, πρέπει να πεις στον εαυτό σου ότι αυτό είναι το μοναδικό task με το οποίο θα ασχοληθείς για τα επόμενα 30 λεπτά. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο.

Για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να δημιουργήσεις το κατάλληλο περιβάλλον γύρω σου. Να δημιουργήσεις μια τάφρο και να σηκώσεις την γέφυρα. Ώστε κανείς να μην μπορεί να εισέλθει.

Πρώτα από όλα, βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το κάπου που να μην το βλέπεις. Έτσι ώστε να μην κοιτάς την οθόνη του.

Μετά πάμε στο laptop. Απενεργοποίησε όλες τις ειδοποιήσεις. Βγες από τα social media. Αν είσαι σε κάποιο εταιρικό chat, βάλε ένδειξη «μην ενοχλείτε». Τέλος, βρες ένα περιβάλλον θορύβου που σου είναι οικείο. Αν δηλαδή συνήθως εργάζεσαι με σιωπή, βρες ένα σιωπηλό περιβάλλον. Αν εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον με λίγο θόρυβο, βρες κάτι αντίστοιχο κ.ο.κ.

Είναι απλές κινήσεις που μπορούν να σε κάνουν πιο παραγωγικό. Απλά «απομονώνοντας» τους αντιπερισπασμούς. Είπαμε: Έχεις τον έλεγχο. Και αν στο τέλος της ημέρας η δουλειά δεν έχει βγει, η ευθύνη θα είναι δική σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 6 =