αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να αποβάλεις το άγχος όταν κάνεις job interview για την εταιρία των ονείρων σου

Πως να αποβάλεις το άγχος όταν κάνεις job interview για την εταιρία των ονείρων σου

Ναι, το τηλέφωνο (ή το email) επιτέλους χτύπησε και σε καλέσανε για job interview στην εταιρία που τόσο θες να εργαστείς. Πιθανότατα είστε πιο νευρικοί από ποτέ για αυτή τη συνέντευξη. Και επειδή θέλετε τόσο πολύ να δουλέψετε εκεί, είστε σίγουροι ότι θα χάσετε την ψυχραιμία σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Αυτό είναι αυτοκαταστροφικό. Υπάρχουν λοιπόν μερικά πράγματα που πρέπει να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας προτού προχωρήσετε περαιτέρω στην προετοιμασία της συνέντευξης, όπως σημειώνει το The Muse. Ετσι ώστε να μπεις στο δωμάτιο πιο ψύχραιμος.

Μπορεί να είναι η εταιρεία των ονείρων σoυ, αλλά έχεις να κάνεις με ανθρώπους

Ακόμα κι αν η εταιρεία είναι τόσο φοβερή που φτιάχνει ρούχα που… επισκευάζονται μόνα τους όταν σκίζονται, αφιερώστε ένα λεπτό για να θυμηθείτε ότι οι άνθρωποι που θα συναντήσετε εκεί είναι ανθρώπινα όντα, όπως εσείς. Μόλις υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι ο διευθυντής προσλήψεων είναι άνθρωπος, θα μπορείτε να θέσετε μερικά πράγματα στη διάθεσή σας. Και αυτό που θα συνειδητοποιήσετε είναι ότι άνθρωποι που σου παίρνουν συνέντευξη, έχουν επίσης πίεση στην πλάτη τους.

Εσύ θες να δουλέψεις για αυτούς, αλλά και αυτοί ψάχνουν κάποιον που θα καλύψει άμεσα μια ανάγκη τους. Οι εταιρείες δεν ανοίγουν απλώς θέσεις επειδή είχαν κάποια επιπλέον χρήματα στον προϋπολογισμό και σκέφτηκαν, ”ας προσλάβουμε μερικά επιπλέον άτομα”. Ανοίγουν θέσεις επειδή υπάρχει ανάγκη – και συχνά αυτές οι ανάγκες είναι αρκετά επείγουσες.

Μπορείς να ελέγξεις συγκεκριμένα πράγματα

Έχετε τον έλεγχο σε μερικά πράγματα πριν από οποιαδήποτε συνέντευξη. Μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να φτάσετε στο γραφείο από εκεί που βρίσκεστε. Μπορείτε να διαλέξετε και να σιδερώσετε τα ρούχα σας λίγες μέρες πριν. Μπορείτε ακόμη και να εκτελέσετε αμέτρητες αναζητήσεις στο Google για να δείτε τι είδους ερωτήσεις θα πρέπει να περιμένετε από την εταιρεία. Ωστόσο, αξίζει να τονίσετε ξανά όσο πιο όμορφα γίνεται ότι μπορείτε να ελέγξετε μόνο συγκεκριμένα πράγματα. Ακόμα κι αν ακούσεις μια ερώτηση που δεν την περίμενες, απάντα όσο καλύτερα μπορείς και πήγαινε παρακάτω στη διαδικασία.

Έχεις και εσύ ερωτήσεις. Και ψάχνεις για απαντήσεις

Πολλοί υποψήφιοι έχουν αποδεχτεί θέσεις εργασίας σε εταιρείες που πίστευαν ότι ήταν dream job, αλλά τελικά ανακάλυαν ότι δεν ήταν τόσο καταπληκτικές όσο νόμιζαν. Και είναι δύσκολο να το σκεφτείς αυτό όταν είσαι τόσο ενθουσιασμένος με αυτό που σου πλασάρουν στο δωμάτιο της συνέντευξης.

Μπορεί η δουλειά να μην είναι τόσο ονειρική όσο νομίζεις ή όσο στην παρουσιάζουν. Κάνε λοιπόν και εσύ τις ερωτήσεις σου προς τον HR Manager. Θα πάρεις χρήσιμες απαντήσεις. Και σίγουρα θα μεταφέρεις κάποιο από το άγχος στην άλλη πλευρά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =