αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να αντιμετωπίσεις ένα αγενές άτομο- Εδώ είναι 6+1 τρόποι

Πως να αντιμετωπίσεις ένα αγενές άτομο- Εδώ είναι 6+1 τρόποι

Έχουμε ξανά μιλήσει για τα αγενή άτομα. Άλλωστε είναι παντού γύρω μας. Στο επαγγελματικό περιβάλλον μας, στον φιλικό κύκλο μας ή -ακόμα πιο έντονα στην εποχή μας- στα social media.

Τα καλά νέα: Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα αγενές άτομο. Είτε πρόκειται για έναν άγνωστο, έναν «εξυπνάκια» των social media, έναν γκρινιάρη συνάδελφο ή έναν φίλο. Εδώ είναι 6+1 τρόποι.

Μην κλιμακώνετε την κατάσταση

Όταν κάποιος σας ενοχλεί, η ενστικτώδης αντίδραση μπορεί να είναι να αντεπιτεθείτε. Αλλά θυμηθείτε, έχετε πάντα τον έλεγχο του εαυτού σας. Επιλέξτε να μην ενδώσετε στο δράμα. Ανεξάρτητα από το πώς ενεργεί ένα άλλο άτομο, εσείς ελέγχετε τη συμπεριφορά σας. Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και δώστε χώρο στον εαυτό σας να ηρεμήσει αν κάποιος σας έχει ταράξει. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να πέσετε στο επίπεδό του, και κάτι τέτοιο πιθανότατα θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Μην το παίρνετε προσωπικά

Το πρώτο βήμα για να σταματήσετε τον κύκλο της αγένειας είναι να σταματήσετε να παίρνετε προσωπικά την αγενή συμπεριφορά των άλλων. Όλοι έχουμε κακές μέρες, όταν όλα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά. Είναι πολύ δελεαστικό να ξεσπάσεις στον κόσμο ή στο πρόσωπο που βρίσκεται πιο κοντά σου εκείνη τη στιγμή.

Αυτό συμβαίνει σε όλους μας, επομένως εάν συνειδητοποιήσουμε ότι το προσβλητικό και αρνητικό άτομο μπορεί απλώς να περνά μια κακή μέρα, μπορεί να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι. Συχνά μπορείς να σπάσεις τον κύκλο της αγένειας αποφεύγοντας να απαντήσεις στην κακή συμπεριφορά με αρνητικότητα.

Σταμάτα την συζήτηση

«Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση τώρα». Μία φράση που μπορείς να σε βοηθήσει. Δυστυχώς, οι αγενείς άνθρωποι δεν νοιάζονται πάντα για το ποιον βλάπτουν. Και ίσως η κατάλληλη κίνηση είναι να τερματίσεις την συζήτηση. Η χρήση αυτής της φράσης θα τους δείξει ότι δεν εκτιμάς πλέον τη συζήτηση και ότι δεν θέλεις να ανεχτείς την αγενή συμπεριφορά τους.

Μείνε θετικός

Μην αφήσετε ένα αγενές άτομο να σας κάνει να απαντήσετε με ακόμα περισσότερη αγένεια. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξουδετερώσετε την αγενή και αρνητική συμπεριφορά είναι να παραμείνετε φιλικοί και θετικοί. Αυτό δίνει στο άλλο άτομο την ευκαιρία να ηρεμήσει και να προσαρμόσει -ίσως- τη συμπεριφορά του ώστε να ταιριάζει με τη δική σας. Η καλοσύνη μπορεί να είναι ένααντίδοτο στην αγένεια.

Χιούμορ

Το χιούμορ μπορεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό και να σπάσει την ένταση, επιτρέποντας σε όλους να γελάσουν. Μπορείτε να το κάνετε αυτό βρίσκοντας έναν τρόπο να γελάσετε με μια κοινή κατάσταση ή κάνοντας πλάκα για μια κοινή εμπειρία με την οποία όλοι μπορείτε να σχετιστείτε. Θυμήσου και το άρθρο: Ένας CEO εξηγεί: Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι με χιούμορ είναι οι καλύτεροι εργαζόμενοι.

Θεωρήστε την αγένεια ως μια συνήθεια

Μερικοί άνθρωποι είναι αγενείς μόνο και μόνο επειδή είναι… πάντα αγενείς. Αν η αγένεια γίνει συνήθεια, είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούν τελείως από αυτή ακόμη κι αν το θέλουν. Η συνήθεια της αγένειας δεν πρέπει ποτέ να εκλαμβάνεται ως επίθεση στο πρόσωπό μας. Είναι απλά ένα μοντέλο συμπεριφοράς δύσκολο να αλλάξει.

Στην εποχή μας, το βλέπουμε πολύ έντονα και στα social media. Υπάρχουν χρήστες που είναι έτοιμοι… να τσακωθούν με όλους, όλη ημέρα, κάθε ημέρα.

Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τη συνήθεια της αγένειας του άλλου

Δεν μπορεί να κάνετε κάποιον να είναι ευγενικός, αν θέλει να είναι αγενής. Στην πραγματικότητα, με το να προσπαθήσετε να τον εξαναγκάσετε σε μια αλλαγή συμπεριφοράς, είναι πιθανό να τον κάνετε να συμπεριφερθεί χειρότερα αντί για καλύτερα. Μερικές φορές η καλύτερη επιλογή είναι να δεχτείτε ότι αγένειά του είναι μέρος της συμπεριφοράς του και τον αφήσετε να βρει τη δική του λύση. Α ναι, και ίσως είναι καλύτερο για εσένα να κρατήσεις αποστάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 9 =