αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να ανοίξεις τώρα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, ακολουθώντας αυτά τα 6+1 βήματα

Πως να ανοίξεις τώρα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, ακολουθώντας αυτά τα 6+1 βήματα

Μερικές φορές, η ζωή απλώς προχωρά. Δεν θέλουμε κάποια αλλαγή, αλλά αυτή συμβαίνει είτε δώσουμε είτε όχι τη συγκατάθεσή μας. Ίσως έχετε χάσει τη δουλειά σας και θα αναγκαστείτε να ξεκινήσετε μια νέα φάση της καριέρας σας ή ακόμα και μια εντελώς νέα καριέρα από την αρχή. Όπως και να έχει, ο παλιός τρόπος ζωής σας έχει τελειώσει και πρέπει να ξεκινήσετε ένα νέο ταξίδι.

Άλλες φορές, λαχταρούμε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Θέλουμε μια διαφορετική ζωή. Αισθανόμαστε ότι έχει έρθει η ώρα για αλλαγή. Θέλετε να γυρίσετε σελίδα στη ζωή σας και να προχωρήσετε. Χρειάζεστε όμως κάποιες πρακτικές συμβουλές για το πώς να το κάνετε αυτό. Εδώ είναι 7 βήματα για να ανοίξεις τώρα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου.

1. Άσε πίσω το παλιό

Η έναρξη ενός νέου κεφαλαίου περιλαμβάνει… το κλείσιμο της προηγούμενης σελίδας. Στη ζωή, δεν μπορείτε να επιστρέψετε και να ξαναζήσετε τα προηγούμενα κεφάλαια, όπως θα ξαναδιαβάζατε ένα βιβλίο. Η μόνη κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να βαδίσετε προς τα εμπρός.

Για να ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητες της επόμενης φάσης της ζωής σας, πρέπει να αφήσετε το παρελθόν πίσω. Δεν μπορείτε να εστιάσετε στο να προχωρήσετε και να δημιουργήσετε μια νέα ιστορία, εάν τα χέρια σας είναι ακόμα σφιχτά δεμένα γύρω από την παλιά ζωή σας.

2. Αποφάσισε τι θες να κάνεις

Αυτό το επόμενο βήμα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Δεν έχει να κάνει με τον καθορισμό του τι θέλετε να κάνετε για το υπόλοιπο της ζωής σας. Επειδή, ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ακόμα ιδέα τι θέλουμε να κάνουμε για το υπόλοιπο της ζωής μας όταν είμαστε στα 20s ή στα 30s μας. ‘Η όταν σπουδάζουμε.

Σημασία έχει να καταλάβετε τι σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε ή να κάνετε αυτήν τη στιγμή. Τι ήθελες πάντα να κάνεις αλλά δεν το έκανες ποτέ; Υπάρχει κάποια καριέρα που θέλετε να εξερευνήσετε ή ένα ταξίδι που θα θέλατε να κάνετε; Κάντε μια λίστα με αυτά που θέλετε να ζήσετε ή πού θέλετε να πάτε ή τι θέλετε να κάνετε. Γράψε τα όλα, μεγάλα ή μικρά. Όσα θέλεις να κάνεις σε αυτή τη νέα φάση της ζωής σου.

3. Ξεκίνα ένα μάθημα

Τι σας ενδιαφέρει ή για τι θα θέλατε να μάθετε περισσότερα; Είναι κάποιος χορός; Ή η γραφή κώδικα; Μήπως πάντα θέλατε να μάθετε πώς να είστε ειδικός στο μακιγιάζ; Μάθετε αν υπάρχει ένα μάθημα σε αυτό, με φυσική παρουσία.

Ενώ η online μάθηση είναι βολική, υπάρχει κάτι στην ατομική αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές και τους δασκάλους σας που θα σας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Χτίζετε νέες φιλίες, αυξάνετε το δίκτυό σας, ανοίγεστε σε νέες πληροφορίες και νέες εμπειρίες – όλα τα εργαλεία που απαιτεί το νέο σας ταξίδι.

Μην το αποκλείεις γιατί νομίζεις ότι είσαι πολύ μεγάλος. Αν σας ενδιαφέρει, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Η γνώση δεν χάνεται ποτέ και ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος για να μάθεις κάτι νέο.

4. Βρες ένα χόμπι

Τα χόμπι βοηθούν στην ανακούφιση από το άγχος και εστιάζουν το μυαλό σας σε μια δραστηριότητα που αγαπάτε, ενώ απομακρύνουν το μυαλό σας από πράγματα που σας προκαλούν άγχος. Ασχολείστε με κάτι που βρίσκετε ευχάριστο, αφήνοντάς σας να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι, πιο χαλαροί και καλύτερα εξοπλισμένοι για να χειριστείτε τη μετάβαση της ζωής σας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε δραστηριότητες αναψυχής λειτουργούν καλύτερα ψυχολογικά και σωματικά. Έδειξαν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή και δέσμευση και μάλιστα είχαν λιγότερα σημάδια κατάθλιψης και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Το χόμπι σας δεν είναι απλώς χάσιμο χρόνου. Σας βοηθά να ανεφοδιάζετε καύσιμα. Θυμηθείτε και το άρθρο: Έξι χόμπι και συνήθειες που θα σε κάνουν πιο δημιουργικό.

5. Απομακρύνσου από τοξικούς ανθρώπους

Ποτέ δεν είναι εύκολο να καθαρίσεις τη ζωή σου από τοξικές σχέσεις, ιδιαίτερα όταν έχεις ναρκισσιστές ή άλλους χειριστικούς ανθρώπους.

Αλλά μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο εάν τα άτομα από τα οποία πρέπει να αποστασιοποιηθείτε δεν είναι τοξικά με τη γενική έννοια.

Οι σχέσεις που ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε είναι αυτές που είναι «κακές» για τον νέο τρόπο ζωής σας. Θέλετε να προχωρήσετε και να αναπτυχτείτε, αλλά σε κάποια άτομα αρέσει ο παλιός σας εαυτός. Αυτοί είναι άνθρωποι που νοιάζονται πραγματικά για εσάς. Σε προηγούμενες στιγμές της ζωής σας, ήταν εκεί για εσάς. Ξέρουν ποιος ήσουν και αγαπούν πολύ αυτό το άτομο.

Αλλά δεν έχουν καμία επιθυμία να γνωρίσουν τον νέο σας εαυτό και δεν θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το νέο ταξίδι στο οποίο βρίσκεστε. Σε κάθε ευκαιρία, σας υπενθυμίζουν πόσο σπουδαία ήταν τα πράγματα παλιά ή πώς ήσασταν παλιά, και απορρίπτουν κάθε προσπάθεια αλλαγής.

Όσο επώδυνο κι αν είναι, η απελευθέρωση από αυτά τα άτομα θα είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της επιτυχίας σας, βαδίζοντας προς το νέο κεφάλαιο.

6. Διαχειρίσου τον φόβο

Μην ξεγελιέστε, ο φόβος θα υπάρχει πάντα. Οι πιο γενναίοι άνθρωποι δεν είναι θαρραλέοι γιατί δεν φοβούνται. Είναι θαρραλέοι γιατί δεν αφήνουν τον φόβο να τους σταματήσει.

Πάντα θα υπάρχει κάτι να φοβάσαι. Ο φόβος της αποτυχίας, της επιτυχίας, της απώλειας, του λάθους. Η λίστα συνεχίζει. Δεν θα υπάρξει στιγμή που θα είστε εντελώς χωρίς φόβο και έτοιμοι για το επόμενο βήμα στο ταξίδι σας.

Το να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας απαιτεί να είστε άνετοι να προχωράτε μπροστά παρά τον φόβο σας. Η ζώνη άνεσής σας κάνει να νιώθετε άνετα. Προσπαθείς να φύγεις από εκεί που νιώθεις άνετα με την ελπίδα για κάτι καλύτερο.

7. Βάλε ένα πλάνο σε εφαρμογή

Εάν έχετε ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα, έχετε ήδη κάνει πάνω από τη μισή έρευνα. Έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα του τι θέλετε να κάνετε και ποιοι θέλετε να είστε.

Τώρα γράψτε ένα πλάνο που θα σας οδηγήσει εκεί. Αν και οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές εδώ, μην κολλάτε σε… υπερβολικό σχεδιασμό. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τα πάντα. Το απροσδόκητο θα εξακολουθήσει να εμφανίζεται ο,τι κι αν κάνεις.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να ταξιδέψετε στη Γαλλία, προγραμματίστε το ταξίδι. Καλέστε ταξιδιωτικούς πράκτορες ή κάντε online έρευνα και λάβετε μια εκτίμηση κόστους. Έχετε αρκετά χρήματα για το ταξίδι; Εάν δεν τα έχετε, πόσα μπορείτε να εξοικονομήσετε; Μάθετε με ποιους μπορούν να μείνουν τα παιδιά σας όσο λείπετε ή αν μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας. Ελέγξτε αν η δουλειά σας θα σας δώσει άδεια. Ποια αξιοθέατα πρόκειται να επισκεφτείτε;

Για να εστιάσεις πιο ξεκάθαρα στους στόχους σου και να τους πετύχεις, πρέπει να έχεις ένα πλάνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + seven =