αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να αναπτύξεις μια επιχείρηση, με μικρές ομάδες στο εσωτερικό της

Πως να αναπτύξεις μια επιχείρηση, με μικρές ομάδες στο εσωτερικό της

Όταν μια εταιρία ή μια startup ξεκινά, συνήθως τα άτομα που εργάζονται εκεί, είναι λίγα σε αριθμό. Ωστόσο, υπάρχει ενθουσιασμός και ένα οικογενειακό κλίμα, που κάνει την διαφορά. Δες τώρα την αλλαγή: Μόλις η ίδια επιχείρηση αναπτύσσεται και φτάνει να έχει πάνω από 15-20 εργαζομένους, τα δεδομένα αλλάζουν. Ξαφνικά ο καθένας εστιάζει στον δικό του ρόλο, το οικογενειακό κλίμα χάνεται, ενώ η επικοινωνία και οι αποφάσεις γίνονται πιο αργές.

Το Entrepreneur.com, παρουσιάζει την λύση σε αυτό το πρόβλημα. Είναι η δημιουργία μικρών ομάδων, μέσα στην επιχείρηση. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει το πολύ 5 μέλη. Κάθε ομάδα θα εστιάζει σε διαφορετικά πεδία. Με απλά λόγια, οι ευθύνες και ο όγκος δουλειάς θα μοιραστούν, με συγκεκριμένο τρόπο.

Αυτές οι ομάδες, λειτουργούν σαν μικροσκοπικές εταιρίες, μέσα στην εταιρία σου. Οι διαδικασίες γίνονται με πιο ευέλικτο τρόπο και αυξάνεται η δημιουργικότητα. Υπάρχουν όμως 5 ξεκάθαροι λόγοι, που κάνουν αυτές τις μίνι ομάδες αποτελεσματικές. Δες τους παρακάτω. Και σκέψου το: Μήπως να δημιουργήσεις και εσύ αυτό το μοντέλο στο εσωτερικό της επιχείρησης σου;

1# Εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της κάθε ομάδας

2# Ταχύτητα

3# Δημιουργικότητα

4# Η κάθε ομάδα έχει «δικά της» αποτελέσματα

5# Ελευθερία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 13 =