αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να έχεις υψηλή απόδοση αν είσαι σε μία δουλειά που μισείς (και να οδηγηθείς στην επόμενη επαγγελματική ευκαιρία)

Πως να έχεις υψηλή απόδοση αν είσαι σε μία δουλειά που μισείς (και να οδηγηθείς στην επόμενη επαγγελματική ευκαιρία)

Αυτήν τη στιγμή βρίσκεσαι σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει, αλλά πρέπει να αποδώσεις καλά για να σε προσέξουν και οδηγηθείς στην επόμενη επαγγελματική ευκαιρία. Είναι σημαντικό να καταλάβεις το εξής: Κατά κάποιο τρόπο, αυτή ακριβώς είναι η στιγμή για να γίνεις… υπόδειγμα εργαζομένου, ώστε να μπορείς να αξιοποιήσεις τα επιτεύγματά σου για να μεταφερθείς σε έναν πιο συναρπαστικό ρόλο στη συνέχεια, είτε στην ίδια εταιρεία είτε αλλού.

Αλλά πώς μπορείς να το κάνεις αυτό όταν δεν είσαι παθιασμένος με τη δουλειά σου; Εδώ είναι 6 συγκεκριμένες κινήσεις όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό FastCompany.com.

1# Κάνε περισσότερα. Αν είστε σε μια δουλειά που δεν σας αρέσει, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερα – το ελάχιστο για να ξεμπερδεύετε και να γυρίσετε σπίτι. Είναι λογικό. Κάθε ένα task μοιάζει με αγγαρεία και δεν δείχνεις ορεξάτος να ασχοληθείς παραπάνω. Αλλά οι διευθυντές θέλουν να δουν ότι έχετε «κατακτήσει» την τρέχουσα δουλειά σας προτού σας αναθέσουν περισσότερες (ενδιαφέρουσες) ευθύνες. Επομένως, αντί να κάνετε τα ελάχιστα, προσπαθήστε να κάνετε κάτιπερισσότερο για να τραβήξετε την προσοχή για τη σπουδαία δουλειά σας. Απλώς σκεφτείτε τον τρέχοντα ρόλο σας ως σκαλοπάτι για το επόμενο επαγγελματικό σας ταξίδι. Μπορεί να μην είναι το πιο συναρπαστικό κομμάτι, αλλά κάτι που πρέπει να ολοκληρώσετε για να φτάσετε εκεί που θέλετε επαγγελματικά.

2# Λύσε προβλήματα που οι άλλοι δεν βλέπουν. Ενώ κοπιάζετε σε μια κουραστική δουλειά, μπορεί να ανακαλύψετε θέματα που οι άλλοι είναι πολύ απασχολημένοι για να δουν. Ίσως παρατηρήσατε πόσο ξεπερασμένο είναι το σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων και γνωρίζετε ότι υπάρχει λογισμικό εκεί έξω που θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για όλους. Ή ίσως γνωρίζετε έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να ολοκληρώσετε αυτό το έργο για το οποίο το αφεντικό σας έχει αγχωθεί εδώ και μήνες. Εάν συμβαίνει αυτό, αναλύστε τα προβλήματα ώστε να τα καταλάβουν και οι άλλοι. Η οπτική σας θα είναι χρήσιμη εάν επισημαίνετε τα πράγματα με εποικοδομητικό τρόπο και δείξετε τις έντονες δεξιότητές σας στην παρατήρηση μέσα στο εργασιακό πλαίσιο.

3# Κάνε κάτι εθελοντικά. Μια ακόμα ιδέα είναι να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας και να αναζητήσετε ευκαιρίες όπου μπορείτε να βοηθήσετε εθελοντικά. Μπορεί να είναι ένα νέο έργο με μια ομάδα με έλλειψη προσωπικού ή μια πρωτοβουλία που θα σας επέτρεπε να αναπτύξετε ένα σύνολο δεξιοτήτων που θέλετε να βελτιώσετε. Έτσι θα έχετε χειροπιαστά αποτελέσματα τα οποία μπορείτε επικαλεστείτε αν διεκδικήσετε μία ανώτερη θέση στο μέλλον. Αλλά φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι στοχευμένες.

4# Καθοδήγησε άλλους. Αν η δουλειά σου φαίνεται βαρετή, μπορεί να οφείλεται στο ότι την ξέρεις πολύ καλά. Βάλε στον εαυτό σου ένα challenge: Να μεταφέρεις αυτήν την τεχνογνωσία προσπαθώντας να εκπαιδεύσετε άλλους ή να τους καθοδηγήσετε. Θα είναι επίσης μία κίνηση που θα σε κάνει να φανείς- και για τις ηγετικές σου ικανότητες. Παράλληλα, το να διδάσκετε άλλους, μπορεί να σας υπενθυμίσει τι σας άρεσε αρχικά στη δουλειά σας.

5# Να είσαι ομαδικός παίκτης. Εάν είστε απογοητευμένοι με τη δουλειά σας, μην αφήσετε την όποια τοξικότητα να επηρεάσει τις αλληλεπιδράσεις σας με τους άλλους. Δεν θέλετε να ρίξετε τους άλλους και σίγουρα δεν θέλετε να ξεκινήσετε έναν αρνητικό κύκλο: Να βυθίζετε σε μια άθλια δουλειά με άλλους που επίσης υποφέρουν. Γίνετε ομαδικός παίκτης, φέρτε το καλύτερο mood σας και δώστε ώθηση στους άλλους που δουλεύουν γύρω σας.

6# Μην τα παρατάς. Ο χρόνος μπορεί να κυλάει σε μια δουλειά που δεν αγαπάτε, αλλά η συνεχής προσπάθεια και η εξαιρετική δουλειά με τον καιρό θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και χρόνος. Μην τα παρατάς και θα φτάσεις στην θέση που θες!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παραιτήθηκα από την δουλειά μου όταν το παράλληλο project μου έφτασε να μου δίνει 4.000 δολάρια το μήνα. Εδώ είναι οι συμβουλές μου»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =