αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να πάρεις ως 36.000 ευρώ από το πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για επιχειρηματίες

Πως μπορείς να πάρεις ως 36.000 ευρώ από το πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για επιχειρηματίες

Πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας, για επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, έχει ανοίξει τον τελευταίο μήνα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, που βρέθηκε στο Ηράκλειο, συμμετέχοντας σε εκδήλωση με θέμα τις νέες πολιτικές του Οργανισμού, σε ότι αφορά τις σχέσεις με τους ανέργους και τις επιχειρήσεις. Όπως δήλωσε η κ. Καραμεσίνη, πρόκειται για γενναίες επιχορηγήσεις που κυμαίνονται από 12-36 χιλιάδες ευρώ και απευθύνονται σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν ξανά, με ταυτόχρονη, μάλιστα, ρύθμιση οφειλών, για όσους δεν το έχουν ήδη κάνει.

Το πρόγραμμα αφορά πρώην αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης (μετά την 1/1/2012) αναγκάστηκαν να κλείσουν την επιχείρησή τους.

«Είναι το πιο πρόσφατο πρόγραμμα που προκηρύξαμε πριν ένα μήνα και δίνει δεύτερη ευκαιρία σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους και τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Θα παραμείνει ανοιχτό για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι να εξαντληθούν οι θέσεις, ενώ ακόμη και αν εξαντληθούν οι θέσεις, που είναι 5.000, είμαστε διατεθειμένοι να προσθέσουμε προϋπολογισμό και θέσεις ώστε να δοθεί η ευκαιρία με γενναία επιχορήγηση, οι επιχειρηματίας που κατά τη διάρκεια της κρίσης έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και αυτή την ώρα είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού και έχουν καταβάλει την εισφορά υπέρ ανεργίας, να μπορέσουν και πάλι να ξεκινήσουν».

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ διευκρίνισε ότι αυτή την ώρα είναι 12 προγράμματα απασχόλησης ανοιχτά, ενώ εξήγησε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να βρουν το πρόγραμμα που τους ταιριάζει, εφόσον είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θέλουν να επιχορηγηθούν, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για ανέργους, που είναι στα μητρώα του Οργανισμού.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα προγράμματα μπορείς να βρεις στο επίσημο site του ΟΑΕΔ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 3 =