αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως μπορείς να πάρεις επίδομα 720 ευρώ από τον ΟΑΕΔ (αν δεν παίρνεις το τακτικό επίδομα ανεργίας)

Πως μπορείς να πάρεις επίδομα 720 ευρώ από τον ΟΑΕΔ (αν δεν παίρνεις το τακτικό επίδομα ανεργίας)

Ενα από τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, είναι και το ειδικό επίδομα ανεργίας, το οποίο απευθύνεται σε όσους δεν μπορούν να ενταχθούν στην 12μηνη τακτική επιδότηση, όπως έχει ανακοινωθεί με θέσπιση του ίδιου του Οργανισμού.

Η βασική προϋπόθεση για τους ωφελούμενους του συγκεκριμένου επιδόματος είναι να παραμένουν άνεργοι και να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για τρεις (3) μήνες, ενώ το ειδικό αυτό επίδομα καταβάλλεται κάθε τρίμηνο από τον ΟΑΕΔ, μέχρι και τρεις (3) φορές το χρόνο και ανέρχεται στο ποσό των 240 ευρώ. Συνολικά επομένως, ο δικαιούχος θα λάβει 720 ευρώ.

Ποιες είναι, ωστόσο, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του επιδόματος των 720 ευρώ;

ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Αν είσαι άνεργος και θες να λάβεις το παρακάτω βοήθημα, τότε θα πρέπει να πληροίς τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να έχεις πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου
  • Να μην υπάγεσαι στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ)
  • Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα σου άνεργου ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Πρόσφατο εκκαθαριστικό ή αντίγραφο
  • Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
  • ΙΒΑΝ δικαιούχου, στο οποίο ο ενδιαφερόμενος/η πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

  • Αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας
  • Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services
  • Μέσω των ΚΕΠ

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ασφαλισμένος άνεργος στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που ζητείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

Πηγή: neolaia.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο δωρεάν σεμινάρια από την Google στην Αθήνα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + one =