αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως μπορείς να ξεμπλοκάρεις ένα βίντεο στο YouTube

Πως μπορείς να ξεμπλοκάρεις ένα βίντεο στο YouTube

Το YouTube είναι η πιο δημοφιλής video streaming υπηρεσία. Χρήστες από όλο τον κόσμο παρακολουθούν περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια βίντεο κάθε μέρα. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις, που κάποια βίντεο δεν είναι διαθέσιμα.

Πώς θα αποκτήσετε πρόσβαση σε βίντεο του YouTube και άλλων streaming υπηρεσιών που είναι μπλοκαρισμένα;

Ενώ τα περισσότερα από τα βίντεο στο YouTube είναι διαθέσιμα παγκοσμίως, πολλά από αυτά απαγορεύουν την πρόσβαση σε κάποιους χρήστες. Οι περιορισμοί που σχετίζονται με πνευματικά δικαιώματα και οι τοπικοί περιορισμοί, όπως ορίζονται από το πρόγραμμα μεταφόρτωσης βίντεο, ζητούν από το YouTube να εμφανίσει μηνύματα, όπως “Συγγνώμη, αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα σας“.

Φυσικά, υπάρχουν και περιορισμοί που επιβάλλονται από τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, σχολεία, διαχειριστές δικτύων, ISP κ.λπ.

Όπως και να έχει, είναι καλό να σέβεστε τους τοπικούς νόμους και να μην χρησιμοποιήσετε μεθόδους που θα μπορούσαν να σας φέρουν αντιμέτωπους με νομικά προβλήματα.

Πώς να ξεμπλοκάρετε το YouTube για να βλέπετε όλα τα βίντεο;

1. Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Η χρήση ενός αξιόπιστου VPN παρέχει το διπλό πλεονέκτημα της παράκαμψης περιορισμών και της κρυπτογράφησης.

Το VPN πρώτα θα κρυπτογραφήσει το internet request σας και στη συνέχεια θα το δρομολογήσει σε άλλη χώρα. Αυτό βοηθά στην παράκαμψη των τοπικών περιορισμών του YouTube και την απόκρυψη της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο. Τα PIA, ExpressVPN και NordVPN είναι τρεις καλές επιλογές.

2. Χρησιμοποιήστε το SmartDNS

Το SmartDNS σας βοηθά να συνδεθείτε σε έναν proxy server που βρίσκεται στην ίδια χώρα με το βίντεο YouTube που προσπαθείτε να παρακολουθήσετε.

Πρέπει, ωστόσο, να έχετε στο νου σας ότι, όπως οι περισσότερες proxy υπηρεσίες, το SmartDNS ξεμπλοκάρει μόνο τους περιορισμούς και δεν παρέχει πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας.

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως το Google Public DNS ή άλλες δωρεάν υπηρεσίες, αλλά δεν είναι η τέλεια λύση.

3. Χρησιμοποιήστε τον Tor Browser

Ο Tor Browser είναι ό,τι πρέπει για την ανώνυμη περιήγηση στο διαδίκτυο. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της λογοκρισίας. Ο Tor διευκολύνει την απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας και επιτρέπει να ξεμπλοκάρετε περιεχόμενο στο YouTube και άλλες streaming υπηρεσίες.

Όμως, η χρήση του Tor για ξεκλείδωμα απαγορευμένων βίντεο στο YouTube δεν είναι η καλύτερη επιλογή, αφού μπορεί να υπάρξουν θέματα με την ταχύτητα στο δίκτυο Tor.

4. Χρησιμοποιήστε Proxy service

Μια proxy υπηρεσία δεν παρέχει την προστασία της κρυπτογράφησης. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε να μοιράζεστε ιδιωτικές και ευαίσθητες πληροφορίες μέσω μιας proxy σύνδεσης.

Το HideMyAss (HMA) είναι ένας δωρεάν proxy πάροχος, που κάνει καλύτερη την εμπειρία σας στο YouTube.

5. Ελέγξτε τα site settings στο Chrome

Είναι, επίσης, πιθανό να έχετε προσθέσει κατά λάθος το site του YouTube στη λίστα restricted/banned. Για να ελέγξετε και να αποκτήσετε πρόσβαση στα βίντεο του YouTube, ανοίξτε το youtube.com στο Chrome και κάντε κλικ στο εικονίδιο, αριστερά της γραμμής διευθύνσεων. Κάντε κλικ στις ρυθμίσεις και καταργήστε τους περιορισμούς από τη σελίδα ρυθμίσεων.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 2 =