αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να καταστρέψεις την φήμη σου μέσα σε 5 λεπτά: Ναι, o Warren Buffett θεωρεί ότι μπορεί να συμβεί

Πως μπορείς να καταστρέψεις την φήμη σου μέσα σε 5 λεπτά: Ναι, o Warren Buffett θεωρεί ότι μπορεί να συμβεί

Ο Warren Buffett είναι σήμερα 87 ετών. Και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα στην επιχειρηματικότητα. Κάπως έτσι, έχει αποκομίσει εμπειρίες που σίγουρα μπορούν να φανούν χρήσιμες στους νεότερους. Ας δούμε για παράδειγμα, τι είχε γράψει σε μία από τις ετήσιες επιστολές του προς τους μετόχους της Berkshire Hathaway πριν χρόνια:

«Χρειάζονται 20 χρόνια για να φτιάξουμε την φήμη μας και πέντε λεπτά για να την καταστρέψουμε. Εάν το σκεφτείτε, θα κάνετε τα πράγματα διαφορετικά».

Μπορεί να χτίζεις μια επαγγελματική φήμη για χρόνια, όμως αυτή μπορεί να καταστραφεί μέσα σε μια στιγμή. Αν δεν το πιστεύεις, ρώτα για παράδειγμα τον Martin Winterkorn, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων, για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη.

Όπως εκτιμά ο Warren Buffett το Νο1 στοιχείο που μπορεί να κρατήσει την φήμη σου σε καλό επίπεδο, είναι η ακεραιότητα. Αν χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ εσένα και του κοινού, όλα μπορούν να καταρρεύσουν. Επίσης, στην ίδια επιστολή του, ο Buffett παραθέτει 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις διαφορετικά, όπως θυμάται το inc.com. Με σκοπό να προστατεύσεις την φήμη σου και να εξελιχθείς συνολικά.

1# Κάνε παρέα με ανθρώπους καλύτερους από εσένα

2# Παρέμεινε αληθινός με τον εαυτό σου. Δες ειλικρινά ένα πρόβλημα, όσο μικρό κι αν είναι

3# Να είσαι αυθεντικός προς τους άλλους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − nineteen =