αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος είναι γεννημένος για business leader; Εδώ είναι τα 2 σπάνια σημάδια

Πως μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος είναι γεννημένος για business leader; Εδώ είναι τα 2 σπάνια σημάδια

Το να είσαι leader σε μια μικρή ή μεγαλύτερη επιχείρηση, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έχεις να διαχειριστείς οικονομικά δεδομένα, εξωγενείς παράγοντες, αλλά και την ίδια σου την ομάδα. Αν είσαι επικεφαλής σε έναν επιχειρηματικό γίγαντα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Σκέψου πόση πίεση έχουν οι επιχειρηματίες σαν τον Elon Musk, τον Mark Zuckerberg ή τον Richard Branson.

Ας πάμε όμως στην αρχή του «ταξιδιού». Πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος είναι γεννημένος για leader; Πριν καν «χτίσει» το όνομα του. Διότι ακόμα και τα πρόσωπα που αναφέραμε παραπάνω, δεν ήταν γνωστή από το ξεκίνημα της διαδρομής τους. Το αμερικανικό inc.com, εξηγεί ότι υπάρχουν δύο σπάνια σημάδια. Τα οποία μπορούν να… αποκαλύψουν έναν leader. Μήπως είσαι ένας τέτοιος ή έχεις έστω κάποιον τέτοιο γύρω σου;

1# Έχουν έναν μεγάλο σκοπό και τον διαμοιράζονται. Δεν αρκεί απλά να έχεις ένα μεγάλο όραμα. Πρέπει να είσαι σε θέση να το διαμοιραστείς με όλους στην ομάδα σου. Πρέπει όλοι να ξέρουν το «γιατί» δουλεύουν. Πέρα από τα χρήματα. Έτσι θα «ξεκλειδώσεις» μια τεράστια ποσότητα ενέργειας, πάθους και παραγωγικότητας, που όλου έχουν μέσα τους.

2# Μοιράζονται την δύναμη τους. Οι μεγάλοι leaders δεν κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους. Το αντίθετο. Βάζουν και άλλα μέλη της ομάδας σε θέσεις- κλειδιά. Μοιράζουν αρμοδιότητες. Δημιουργούν ένα κλίμα ελευθερίας, όπου όλοι έχουν την ελευθερία των επιλογών. Όλοι βγάζουν την δημιουργικότητα τους, χωρίς φόβο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + thirteen =