αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να κάνεις φίλους στη δουλειά αν δουλεύεις remote

Πως μπορείς να κάνεις φίλους στη δουλειά αν δουλεύεις remote

Η remote εργασία ήταν ήδη εδώ- και ο ερχομός του Covid την έκανε ακόμα πιο έντονη. Eίναι επίσης σίγουρο ότι θα υπάρχει στην μετά-covid εποχή. Άλλωστε, οι νέες τεχνολογίες δίνουν πλέον την δυνατότητα να δουλεύεις από οπουδήποτε, με μόνο εργαλείο το laptop σου. Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: Πολλοί υποστηρίζουν ότι αν δουλεύεις remote, δεν είναι εύκολο να έχεις το ίδιο δέσιμο με τους συναδέλφους σου. Είναι διαφορετικό να συναντάς κάποιον κάθε πρωί, στον ίδιο χώρο, και διαφορετικό να τα λέτε… μέσω μηνυμάτων.

Η remote εργασία όμως δεν χρειάζεται να είναι μια μοναχική προσπάθεια, ειδικά τώρα που περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν έτσι και αισθάνονται άνετα να συνδέονται μεταξύ τους στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εργαλείων και εφαρμογών.

Εδώ είναι λοιπόν 5 απλοί τρόποι για να κάνεις φίλους στη δουλειά, ακόμα κι αν δουλεύεις full remote. Ακόμα κι αν είσαι νέος στην εταιρία, και δεν έχεις βρεθεί ποτέ στο ίδιο γραφείο με τους συναδέλφους σου.

1. Συστηθείτε

Μπορεί να μην μπορείτε να πάτε στο γραφείο κάποιου για να πείτε ένα ‘γεια’, αλλά μπορείτε να το κάνετε στο Slack ή να δημιουργήσετε μια βίντεο-κλήση για να συστηθείτε. Ξεκινήστε προσεγγίζοντας τα άτομα της ομάδας σας. Στη συνέχεια, απευθυνθείτε στο ευρύτερο τμήμα σας και σε άλλους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάζεστε σε projects. Το να είσαι το νέο άτομο στο γραφείο σου δίνει ένα βήμα για να γνωρίσεις ανθρώπους. Και όλοι θα επωφεληθούν από αυτό.

2. Διοργάνωσε virtual καφέδες ή κοκτέιλ

Κανονίστε virtual καφέδες ή happy hours για να συνδεθείτε με τους ανθρώπους. Αλλωστε, το να ζητάς από τους ανθρώπους να πιείτε έναν καφέ ένας προς έναν, είναι το κλειδί για την οικοδόμηση ατομικών σχέσεων στη δουλειά, αλλά αν νιώθεις πιο άνετος σε μια ομάδα ή αν είσαι το νέο άτομο σε μια υπάρχουσα ομάδα, σκεφτείτε μια ομαδική συνάντηση της ομάδας. Αφιερώστε χρόνο να ρωτήσετε τους ανθρώπους πώς τα πάνε και να είστε ανοιχτοί στο να μιλήσετε για θέματα πέρα από τη δουλειά. Ρωτήστε για τα αγαπημένα τους χόμπι ή για μια πρόταση βιβλίου, podcast, ταινίας ή τηλεοπτικής εκπομπής.

3. Συνδεθείτε στα social media

Αυτό μπορεί να είναι λίγο άβολο. Εάν είστε διευθυντής, για παράδειγμα, οι υφιστάμενοι σας μπορεί να μην αισθάνονται άνετα να συνδεθούν μαζί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και μερικοί άνθρωποι διατηρούν σκόπιμα τα δίκτυά τους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μικρά — ή χωριστά από την επαγγελματική τους ζωή. Δώστε τους τον χώρο τους και σκεφτείτε να συνδεθείτε με συναδέλφους που public λογαριασμούς στο Twitter, το Instagram, το LinkedIn και όχι μόνο.

4. Μπες σε ένα Slack channel (ή δημιούργησε ένα)

Πολλές εταιρείες διαθέτουν κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, κανάλια αποφοίτων και community κανάλια στο Slack ή στο Microsoft Teams. Ελάτε μαζί τους και μην φοβάστε να συνεισφέρετε ή να πυροδοτήσετε μια συζήτηση. Εάν η εταιρεία σας δεν διαθέτει ένα κανάλι δικτύωσης που θα θέλατε να υπάρχει, σκεφτείτε να ξεκινήσετε ένα.

5. Προσπάθησε να συναντήσεις τους συναδέλφους σου από κοντά αν γίνεται

Μπορεί να μην χρειάζεται να πηγαίνετε σε ένα γραφείο κάθε μέρα, αλλά μπορείτε ακόμα να πάτε για μεσημεριανό γεύμα, να πιείτε έναν καφέ ή να πάτε ένα ποτό με συναδέλφους, αν είναι στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Εάν η εταιρεία σας διατηρεί κάποιον χώρο ή εάν επισκέπτεστε τα κεντρικά γραφεία, χρησιμοποιήστε το ως ευκαιρία για να συναναστραφείτε με τους συναδέλφους σας. Μαζέψτε μια παρέα για ένα γεύμα ή ζητήστε από συναδέλφους να σας συνοδεύσουν για καφέ ή κοκτέιλ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =