αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να ιδρύσεις εταιρία με έδρα στην Μάλτα. Και να έχεις την χαμηλότερη φορολόγηση στην Ευρώπη

Πως μπορείς να ιδρύσεις εταιρία με έδρα στην Μάλτα. Και να έχεις την χαμηλότερη φορολόγηση στην Ευρώπη

Αν αποφασίσεις να ιδρύσεις μια εταιρία με έδρα εκτός Ελλάδας, υπάρχουν αρκετές επιλογές εκεί έξω. Μια από αυτές είναι και η Μάλτα. Πρόκειται για μια Ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία οι διαδικασίες που σχετίζονται με την ίδρυση επιχειρήσεων τρέχουν αρκετά γρήγορα.

Τι χαρτιά χρειάζονται από την μεριά των επιχειρηματιών; Ένα έγγραφο το οποίο να αποδεικνύει την ταυτότητα (ταυτότητα/διαβατήριο) των μετόχων και όποιων άλλων στελεχών (εάν επιλεγεί διαφορετικό πρόσωπο) καθώς κι ένα έγγραφο το οποίο να αποδεικνύει την διεύθυνση μόνιμης διαμονής (π.χ. λογαριασμός κοινής ωφέλειας, κινητού τηλεφώνου κλπ.).

Η σύσταση μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης στην Μάλτα ολοκληρώνεται σε 2 με 3 εργάσιμες ημέρες από την στιγμή που η αίτηση θα υποβληθεί στην αρμόδια αρχή. Το κόστος είναι διαφορετικό, ανάλογα με τον τύπο της εταιρίας που θα ιδρύσεις. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες είναι καλό φυσικά να ρωτήσεις ένα λογιστικό γραφείο.

Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζεται να μεταβείς στην Μάλτα προκειμένου να δημιουργήσετε την εταιρεία σας. Όλες οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά ενώ ότι έγγραφα απαιτηθούν μπορείτε να τα αποστείλετε μέσω courier.

Προκειμένου όμως να η εταιρεία να είναι σύνομη με τις απαιτήσεις της τεκμηρίωσης της φορολογικής κατοικίας της από την Ελληνική νομοθεσία θα χρειαστεί να μεταβείτε στην Μάλτα τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο για την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Τι γίνεται με την φορολογία; Ο κύριος φορολογικός συντελεστής στην Μάλτα στα κέρδη των επιχειρήσεων είναι 35%. Αν αυτό σου μοιάζει μεγάλο, μην βιάζεσαι… να βγάλεις συμπεράσματα. Η κυβέρνηση της Μάλτας προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις επιστρέφει τα 6/7 του φόρου που πληρώθηκε από την επιχείρηση (το 30% από το 35%), στους μετόχους της αρκεί αυτοί να μην είναι φορολογικοί κάτοικοι Μάλτας. Έτσι ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στην Μάλτα είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη, μόλις 5%. Επίσης η Μάλτα δεν επιβάλει φόρο στην διανομή μερίσματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο κοστίζει να ιδρύσεις μια εταιρία με έδρα στην Βουλγαρία (και τι πληρώνεις μετά)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + nineteen =