αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως μπορείς να γλιτώσεις τον φόρο από τα ανείσπρακτα ενοίκια

Πως μπορείς να γλιτώσεις τον φόρο από τα ανείσπρακτα ενοίκια

Αντιμέτωποι με την πληρωμή φόρου 15% έως 45% είναι οι φορολογούμενοι οι οποίοι βρέθηκαν το 2019 να μην έχουν εισπράξει τα ενοίκια που είχαν συμφωνήσει με τους ενοικιαστές τους.

Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα αλλά δεν εισπράττουν ενοίκια υπάρχει τρόπος να μην φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν εισέπραξαν με τη φορολογική δήλωση του 2020.

Θα πρέπει όμως να λάβουν εγκαίρως τα μέτρα τους.

Σε διαφορετική περίπτωση θα φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν απέκτησαν.

Ειδικότερα πριν από την υποβολή της δήλωσης θα πρέπει:

– Να έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

–  Να καταθέσουν στην εφορία φωτοαντίγραφα των διαταγών, δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή αγωγών που έχουν ασκηθεί. Εάν δεν υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δήλωση των ανείσπρακτων ενοικίων τότε τα ποσά που έχουν δηλωθεί ως ανείσπρακτα εισοδήματα δεν θα ληφθούν υπόψη και η εφορία θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση της δήλωσης φορολογώντας τα συγκεκριμένα ποσά.

Όπως αναφέρει το news.gr, σε περίπτωση που ο μισθωτής έχει πτωχεύσει, αρκεί η προσκόμιση αντιγράφου του πίνακα αναγγελίας χρεών, στον οποίο εμφανίζεται η απαίτηση του εκμισθωτή / υπεκμισθωτή. Από όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που κατά περίπτωση προσκομίζονται στη Δ.Ο.Υ.  θα πρέπει να προκύπτει το χρονικό διάστημα για το οποίο οφείλονται μισθώματα.

Στην περίπτωση που δεν υποβληθούν στην Δ.Ο.Υ. τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δήλωση των ανείσπρακτων ενοικίων τότε τα ποσά που έχουν δηλωθεί ως ανείσπρακτα εισοδήματα δεν θα ληφθούν υπόψη και η εφορία θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση της δήλωσης φορολογώντας τα συγκεκριμένα ποσά από το πρώτο ευρώ.

Τα ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2019 αλλά και ενοίκια που είχαν δηλωθεί ως ανείσπρακτα το προηγούμενο φορολογικό έτος και εισπράχθηκαν το 2019 θα δηλωθούν πρώτα στο έντυπο Ε2 και αυτομάτως θα μεταφερθούν στο Ε1.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + seventeen =