αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Πως μπορείς να βρεις την επόμενη δουλειά σου μέσω TikTok»: Μία 21χρονη μιλά για τα βιντεο-βιογραφικά

«Πως μπορείς να βρεις την επόμενη δουλειά σου μέσω TikTok»: Μία 21χρονη μιλά για τα βιντεο-βιογραφικά

H Jade Walters δεν μπορούσε να βρει δουλειά, παρά τις πολλές προσπάθειες που είχε κάνει. Η 21χρονη απόφοιτος του Howard University, κάπως έτσι δοκίμασε τα video resumes του TikTok. Ναι, είναι αυτό που κατάλαβες: Βιογραφικά σε μορφή βίντεο, τα οποία είναι ένα νέο εργαλείο κυρίως για νέους που ψάχνουν δουλειά.

Όπως εξηγεί στο CNBC, η Jade Walters  ανέβασε το δικό της κλιπ διάρκειας λίγων λεπτών, με φωτογραφίες από την εμπειρία της στο πανεπιστήμιο και μια φωνή που περιέγραφε λεπτομερώς τα επιτεύγματά της, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε μια επιχειρηματική και επαγγελματική κοινότητα. Υπήρξε brand ambassador για τις Ethos, Tinder και Bumble.

Η Walters προετοιμάστηκε μάλιστα και… για τα τρολ, αλλά τελικά έμεινε έκπληκτη από τα πολλά θετικά μηνύματα που έλαβε. Οι χρήστες του TikTok επαίνεσαν την επιμονή της και boostαραν το προφίλ της στους εργοδότες. Τελικά το εν λόγω βίντεο, το οποίο ξεπέρασε τα 13.000 views, έφτασε στους υπεύθυνους προσλήψεων και η Walters άρχισε να περνά από συνεντεύξεις.

Ο επικεφαλής του global μάρκετινγκ του TikTok, Nick Tran, λέει ότι η πλατφόρμα βιογραφικών γεννήθηκε από τη δραστηριότητα των χρηστών που προσανατολίζεται στην καριέρα. Αρκετοί άνθρωποι είχαν γίνει viral και είχαν προσληφθεί από το TikTok στο παρελθόν, οπότε γιατί να μην προσπαθήσετε να επισημοποιήσετε τη διαδικασία;

Ο Tran πιστεύει ότι στα βιογραφικά του TikTok το νεανικό κοινό της εφαρμογής, πολλοί από τους οποίους ψάχνουν δουλειά για πρώτη φορά, θα ενθαρρυνθεί να δείξει τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά του με τρόπο που ο γραπτός λόγος απλά δεν μπορεί.

«Είναι μια ευκαιρία να κατανοήσουμε με τι είναι παθιασμένοι οι άνθρωποι και τι τους ενδιαφέρει», λέει ο Tran. «Κανένας αριθμός θαυμαστικών σε ένα βιογραφικό δεν θα το ζωντανέψει σε σύγκριση με αυτό που μπορείτε να δείτε σε ένα βίντεο» συμπληρώνει.

Η Walters λέει ότι η δημιουργία του βίντεό της ήταν πολύ πιο διασκεδαστική από το να τροποποιεί ένα βιογραφικό κειμένου για… μαραθώνιο ψάξιμο δουλειών μέσω job portals. «Το να κάνω αίτηση για θέσεις εργασίας είναι τόσο αγχωτικό, οπότε το γεγονός ότι είχα μόνο ένα βίντεο και μπορούσα να κάνω αίτηση για πολλές θέσεις εργασίας και να συμπεριλάβω το προφίλ μου στο LinkedIn ταυτόχρονα, ήταν καταπληκτικό», λέει.

Στο βίντεο, «μπορείτε πραγματικά να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στον αιτούντα σε αντίθεση με ένα κομμάτι χαρτί. Εδειξα το πάθος, τη δημιουργικότητα και την δυναμική μου», λέει η ίδια.

Παραμένει ενεργή και στα social media, με ένα πιο business concept. Έχει πλέον ένα προφίλ στο TikTok με 25Κ followers μέσα από το οποίο βοηθά νέους της Generation Z να βρουν δουλειά και να προχωρήσουν στην καριέρα τους. Με χρήσιμα tips.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =