αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μια νεαρή ιδιοκτήτρια μπουτίκ κέρδισε τα ZARA που της ζήταγαν… να αλλάξει επωνυμία

Πως μια νεαρή ιδιοκτήτρια μπουτίκ κέρδισε τα ZARA που της ζήταγαν… να αλλάξει επωνυμία

Η Αμπερ Κότρι είναι μια νεαρή ιδιοκτήτρια μπουτίκ και σχεδιάστρια στο Ντάρλινγκτον της βορειοανατολικής Βρετανίας. Πρόσφατα τράβηξε πάνω της τα φώτα, αφού κατάφερε να κερδίσει τον κολοσσό ZARA σε δικαστική διαμάχη. Η Αμπερ Κότρι βγήκε νικήτρια στον δικαστικό αγώνα για το εμπορικό της σήμα House of Zana. Ναι, ο Ισπανικός κολοσσός της ζητούσε να αλλάξει επωνυμία, επειδή διαπίστωνε ομοιότητες με το δικό του εμπορικό σήμα.

H Αμπερ Κότρι κέρδισε. Τώρα ευελπιστεί ότι από τη δική της ιστορία θα εμπνευστούν και άλλες μικρές εταιρείες και θα κερδίσουν αντίστοιχες μάχες. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδια δεν προσέλαβε δικηγόρο για να την εκπροσωπήσει.

Μιλώντας στο BBC, είπε πως ήταν απόλυτα βέβαιη για το δίκαιο του αιτήματός της, εξ ου και δεν ανέθεσε σε άλλο άτομο την υπεράσπισή της. Η υπεύθυνη Αρχή πνευματικών δικαιωμάτων και πατεντών στο Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησε πως η οποιαδήποτε ομοιότητα μεταξύ της δικής της επωνυμίας και του ομίλου Ζara ήταν ασήμαντη και φευγαλέα.

Εκτοτε, έχει κατακλυστεί από μηνύματα άλλων μικροεπιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν και αυτοί, όπως η ίδια, επιστολές από τους δικηγόρους της Zara. «Η επιστολή λέει συνήθως ότι “η εταιρεία επιθυμεί ζωηρά να επιλύσει αυτό το θέμα φιλικά”, αλλά δεν υπάρχει μέση λύση, δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε κάτι», τονίζει η Αμπερ Κότρι. Και συνεχίζει η επιστολή: «Σας δίνονται μόνο μερικές εβδομάδες για να υπογράψετε, λέγοντας ότι θα αποσύρετε την αίτηση εμπορικού σήματος, και στη συνέχεια άλλους τρεις μήνες για να “καταργήσετε” την επωνυμία σας, αυτή είναι η μόνη επιλογή».

Οπως παρατηρεί το BBC, βέβαια, η αλλαγή επωνυμίας μιας επιχείρησης δεν είναι φθηνή, εφόσον μεταφράζεται σε εκτεταμένη δράση, η οποία αφορά τροποποίηση συσκευασίας, εμπορευμάτων, ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cpsprodpb/13DA2/production/_126241318_amber2new.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eighteen =