αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μια εταιρία έχει 400 εργαζομένους, αναπτύσσεται και όλοι εργάζονται από το σπίτι

Πως μια εταιρία έχει 400 εργαζομένους, αναπτύσσεται και όλοι εργάζονται από το σπίτι

Δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στον τίτλο. Η αμερικανική Goodway Group, έχει 400 εργαζομένους. Η εταιρία έχει διακριθεί πολλές φορές για τις υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ που προσφέρει, αλλά και για το εργασιακό περιβάλλον της. Ας σταθούμε λίγο εδώ: στο εργασιακό περιβάλλον. Η εταιρία κάνει το θεωρητικά αδύνατο: Διαθέτει 400 εργαζομένους και όλοι εργάζονται από το σπίτι τους.

Σε άρθρο του στο FastCompany.com, ο COO της εταιρίας, Jay Friedman, εξηγεί το πως πέτυχε κάτι τέτοιο. Μιλάμε για τον άνθρωπο που παρέλαβε την εταιρία με μόλις 19 εργαζομένους το 2006 και τους πολλαπλασίασε μέχρι σήμερα. Δεν αρκεί από μόνη της η τεχνολογία, για να εφαρμόσεις με επιτυχία ένα τέτοιο μοντέλο εργασίας εξ αποστάσεως, όπως τονίζει.

Πρώτα από όλα, χρειάζεται όλοι να εργάζονται από το σπίτι. Να υπάρχει ομοιογένεια. Δεν λειτουργεί το μοντέλο αν τα στελέχη είναι στα γραφεία τους και κάποιοι εργαζόμενοι στο σπίτι. Διότι έτσι δημιουργείται εσωτερικός φθόνος εντός της εταιρίας. Όλοι οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως. Να περνούν χρόνο με τις οικογένειες τους ή όπως επιθυμούν. Θα είναι πιο χαρούμενοι και πιθανότατα θα είναι επίσης αποδοτικοί στη δουλειά.

Χρειάζονται επίσης σωστές προσλήψεις. Δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι να εργάζονται εκτός γραφείου. Κάποιοι νιώθουν πιο συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί εντός της εταιρίας. Άρα αν θέλεις να εφαρμόσεις ένα μοντέλο εξ αποστάσεως εργασίας, πρέπει να βρεις τους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο.

Όταν οι εργαζόμενοι συναντιούνται, πρέπει να είναι γιορτινό το κλίμα. «Δεν έχω συναντήσει ποτέ κάποιον άνθρωπο που να θέλει να πηγαίνει κάθε πρωί στη δουλειά του. Αλλά όταν έχεις σπάνια την ευκαιρία να συναντηθείς με τους συναδέλφους σου, είσαι ενθουσιασμένος όταν προκύπτει μια ευκαιρία για να γίνει αυτό», λέει ο Jay Friedman. Στη Goodway κάνουν τέτοιες συναντήσεις. Και μάλιστα οργανώνουν και ομαδικές διακοπές. Όπως σημειώνει ο Friedman, είναι εκπληκτικό να βλέπεις τους συναδέλφους να χαίρονται και να αγκαλιάζονται, μόλις συναντώνται μετά από καιρό. Αναμφίβολα, είναι ένα πετυχημένο εργασιακό μοντέλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =