αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως με 60 δολάρια μπορούν να κάνουν ban… οποιονδήποτε Instagram Account

Πως με 60 δολάρια μπορούν να κάνουν ban… οποιονδήποτε Instagram Account

Σύμφωνα με ένα report του Motherboard, διάφοροι διαδικτυακοί εγκληματίες, για 60 δολάρια μπορούν να κάνουν ban οποιονδήποτε λογαριασμό Instagram επιλέξεις εσύ, ή κάποιες φορές ζητούν ακόμη περισσότερα χρήματα, για να βοηθήσουν τους χρήστες στόχους, να ανακτήσουν την πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Η διαδικασία, σύμφωνα με την έρευνα της ιστοσελίδας είναι απλή. Περιλαμβάνει τη χρήση ενός verified account για να προσποιηθεί τον στόχο (το όνομα, τη φωτογραφία κλπ) και στη συνέχεια προβαίνουν στο report του στόχου, ότι είναι ένας fake λογαριασμός που προσποιείται κάποιον άλλον. Από τη στιγμή που ο στόχος – θύμα έχει ως φωτογραφία προφίλ το πρόσωπό του η μέθοδος λειτουργεί.

Από την άλλη, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες βοήθειας και υποστήριξης στους χρήστες, σε περίπτωση που ο λογαριασμός τους μπλοκαριστεί και ζητούν από 3.500 δολάρια – 4.000 δολάρια. Ορισμένοι, τόνισαν ότι έλαβαν προσφορές βοήθειας για να ανακτήσουν το λογαριασμό τους, αμέσως μόλις αυτός απενεργοποιήθηκε και ότι συχνά ο λογαριασμός που έκανε το report ακολουθούσε τον λογαριασμό του Instagram που πρόσφερε τη βοήθεια.

Πάντως το Instagram στο Κέντρο βοήθειας αναφέρει τα εξής:

Τι μπορώ να κάνω αν απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός μου στο Instagram;

Αν ο λογαριασμός σας στο Instagram απενεργοποιήθηκε, θα δείτε ένα ενημερωτικό μήνυμα όταν προσπαθήσετε να συνδεθείτε. Οι λογαριασμοί που δεν ακολουθούν τους Κανόνες της κοινότητας ή τους Όρους χρήσης μπορεί να απενεργοποιηθούν χωρίς προειδοποίηση. Προτείνουμε να διαβάσετε προσεκτικά τους Κανόνες της κοινότητας και να ελέγξετε τις δημοσιεύσεις σε όλους τους λογαριασμούς που έχετε δημιουργήσει. Σημειώστε ότι μπορεί να διαγράψουμε οριστικά ένα λογαριασμό που παραβιάζει επανειλημμένα τους Κανόνες της κοινότητας ή τους Όρους χρήσης.

Αν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας απενεργοποιήθηκε κατά λάθος, μπορείτε να κάνετε ένσταση ως εξής: ανοίξτε την εφαρμογή, συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Αν δεν δείτε το μήνυμα απενεργοποίησης, ίσως έχετε πρόβλημα σύνδεσης. Αν ο λογαριασμός σας διαγράφηκε από εσάς ή από κάποιον άλλο με τον κωδικό σας, δεν μπορείτε να τον επαναφέρετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό με την ίδια διεύθυνση email. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο όνομα χρήστη.

Πηγή: Techmaniacs.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 10 =