αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μία βόλτα 5 λεπτών έξω μπορεί να σε boostάρει

Πως μία βόλτα 5 λεπτών έξω μπορεί να σε boostάρει

Είναι εύκολο να παρασυρθείς και να δουλεύεις… όλη την ημέρα. Ειδικά αν τρέχεις ένα δικό σου project. ‘Η αν δουλεύεις remote από το σπίτι σου- τότε δηλαδή που τα όρια μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου γίνονται πιο θολά.

Αρκετοί από εμάς πέφτουμε στην παγίδα. Κάπως έτσι, καταλήγουμε να πιάνουμε το ένα task μετά το άλλο, να συμμετέχουμε σε διαδοχικά Zoom Meetings και να παραμένουμε κολλημένοι μπροστά από μία οθόνη όλη την ημέρα, χωρίς να βγαίνουμε καθόλου έξω.

Δες το εξής όμως: Το να απομακρυνθείς από τον χώρο εργασίας σου και να βγεις έξω έστω και για λίγα λεπτά μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική υγεία και την ευημερία σου. Ενώ παράλληλα μπορεί να σε κάνει και πιο δημιουργικό. Είναι πιθανό να επιστρέψεις στη δουλειά πιο φρέσκος και με πιο καθαρό μυαλό.

Όπως σημειώνει η αμερικανική Thrive Global, με έναν περίπατο 5 λεπτών μπορείτε να τονώσετε τη διάθεση και την αυτοεκτίμησή σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά λεπτά καθαρού αέρα για να νιώσετε καλύτερα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Essex ανακάλυψαν ότι το να ξοδέψεις μόλις 5 λεπτά κάνοντας άθληση έξω ή μία δραστηριότητα κοντά στη φύση, ήταν αρκετό για να τονώσει τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση των συμμετεχόντων στη μελέτη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επωφεληθείτε ουσιαστικά κάνοντας μια γρήγορη βόλτα στη γειτονιά ή πηγαίνοντας στο κοντινό πάρκο με ένα κατοικίδιο ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.

Και σε 10 λεπτά, θα λάβετε την απαραίτητη δόση βιταμίνης D: Εάν έχετε λίγα επιπλέον λεπτά, ωθήστε τον εαυτό σας να περάσετε 10 λεπτά κάπου έξω. Γιατί; Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της εποχικής κατάθλιψης τους χειμερινούς μήνες. Ακόμα χειρότερα για όσους από εμάς εργάζονται από το σπίτι, δεδομένου ότι πιθανώς δεν έχουμε προτεραιότητα να λαμβάνουμε λίγο ήλιο κατά τις πιεσμένες εργάσιμες ημέρες μας. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι χρειάζεται να βγείτε έξω μόνο για 10 λεπτά (σε μια ηλιόλουστη μέρα) για να αυξήσετε τα επίπεδα βιταμίνης D.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις καθημερινοί τρόποι για να «ξεκλειδώσεις» την δημιουργικότητα σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =