αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πως μάθατε για αυτή τη δουλειά;»: Η σωστή απάντηση που πρέπει να δώσεις, αν σε ρωτήσουν σε μια job interview

«Πως μάθατε για αυτή τη δουλειά;»: Η σωστή απάντηση που πρέπει να δώσεις, αν σε ρωτήσουν σε μια job interview

Η (μισή) δουλειά έχει γίνει. Έστειλες το βιογραφικό σου για την αγγελία που τόσο σε ενδιέφερε και η εταιρία σε κάλεσε για την σχετική συνέντευξη. Πας εκεί και μια από τις ερωτήσεις που ξαφνικά σου γίνεται είναι: «Πως μάθατε για αυτή τη δουλειά;». Αυτή η φαινομενικά απλή και ασήμαντη ερώτηση, μπορεί να παίξει τον δικό της ρόλο.

Όπως εξηγεί το αμερικανικό Entrepreneur.com, το οποίο παραθέτει αρκετές τέτοιες ερωτήσεις, σε αυτή την ερώτηση πρέπει να είσαι συγκεκριμένος και να μην βαδίσεις στον κλασικό δρόμο. Μην απαντήσεις ότι απλά την είδες σε κάποιο website ή πλατφόρμα.

Εδώ είναι μια ευκαιρία για να πεις ότι παρακολουθείς την εταιρία, τα νέα της και τις αγγελίες που αναρτά. Να εξηγήσεις το γιατί σου αρέσει η συγκεκριμένη εταιρία και γιατί θα ήθελες να εργαστείς εκεί. Επίσης, αν έχεις κάποιο πρόσωπο- «διασύνδεση», εντός της επιχείρησης, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναφέρεις το όνομα του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − four =