αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως κινείται η Uber μετά το «μπλόκο» για τα high-tech τζιπ της στο Σαν Φρανσίσκο

Πως κινείται η Uber μετά το «μπλόκο» για τα high-tech τζιπ της στο Σαν Φρανσίσκο

Η Uber έβγαλε τα αυτόνομα οχήματα της στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο το μεγάλο εγχείρημα σταμάτησε λίγο άδοξα. Αφού οι αρμόδιες Αρχές της περιοχής «μπλόκαραν» την προσπάθεια. η εταιρία φαίνεται να μην τηρούσε στο 100% τις προϋποθέσεις για τα αυτόνομα οχήματα, που ισχύουν στον Σαν Φρανσίσκο. Όποιος θέλει, μπορεί να διαβάσει αναλυτικά στο πρόσφατο άρθρο του It’s Possible.

Το ερώτημα είναι όμως, τι γίνεται τώρα; Ο τεχνολογικός γίγαντας θα εγκαταλείψει το project; Φυσικά όχι. Ήδη τα 16 μεγαλόσωμα τζιπ της Uber φορτωθήκαν σε ειδικούς γερανούς και μεταφέρθηκαν στην Αριζόνα. Εκεί θα συνεχιστεί το πολλά υποσχόμενο εγχείρημα, καθώς φαίνεται ότι το έδαφος είναι… πιο φιλικό.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο κυβερνήτης της Αριζόνα, Doug Ducey, ήδη καλωσόρισε τα αυτόνομα οχήματα της Uber, με σχετικό tweet. «Εδώ στην Αριζόνα, καλωσορίζουμε αυτό το είδος της τεχνολογίας και καινοτομίας» έγραψε.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσουμε το εγχείρημα μας στην Αριζόνα, και πιστεύουμε ότι θα έχουμε και τη βοήθεια του κυβερνήτη» δήλωσε στο αμερικανικό Recode.net, εκπρόσωπος της Uber. Και δείτε την παραπάνω φωτογραφία, η οποία μοιάζει «ειρωνική»: Τα αυτόνομα οχήματα της Uber, μεταφέρονται από το Σαν Φρανσίσκο προς την Αριζόνα, φορτωμένα σε ένα αυτόνομο φορτηγό. Είναι ένα φορτηγό χωρίς οδηγό, της εταιρίας Otto, η οποία ανήκει στην «οικογένεια» της Uber.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 8 =