αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως καταλαβαίνω ότι μία ιδέα είναι καλή»: Εξηγεί ο συνιδρυτής του κολοσσού DropBox

«Πως καταλαβαίνω ότι μία ιδέα είναι καλή»: Εξηγεί ο συνιδρυτής του κολοσσού DropBox

Όπως πολλές από τις ιδέες του, η ιδέα του Drew Houston για το Dropbox προέκυψε όταν χρειάστηκε να λύσει ένα προσωπικό πρόβλημα.

«Βαριόμουν να κουβαλάω τον σκληρό δίσκο και ήθελα να έχω πρόσβαση στα αρχεία μου από οπουδήποτε», λέει ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της διάσημης πλατφόρμας cloud.

«Μια μέρα άρχισα να γράφω κώδικα για να λύσω αυτό το πρόβλημα για τον εαυτό μου και γρήγορα ήταν ξεκάθαρο ότι πολλοί άνθρωποι είχαν παρόμοια προβλήματα και μπορούσαν να επωφεληθούν».

Όπως αποδείχθηκε, εκατομμύρια άνθρωποι είχαν παρόμοια προβλήματα και έχουν ωφεληθεί ιδιαίτερα από αυτόν τον κώδικα στην εποχή της πανδημίας, καθώς πολλοί Οργανισμοί μετέφεραν τη δουλειά τους στο cloud.

Μετά από όλα αυτά, πως ο Houston καταλαβαίνει ότι μια ιδέα είναι καλή; «Για μένα είναι οι ιδέες με τις οποίες έχω εμμονή, αυτές που δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι. Συχνά νιώθουμε ότι πρέπει να πιέσουμε τον εαυτό μας να δουλέψει — βρείτε την ιδέα που σας τραβάει» εξηγεί σε συνέντευξη του στο MIT.edu.

Και πότε παρατά μία ιδέα; «Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ επιμονής και αυταπάτης, και δυστυχώς δεν υπάρχει συνταγή. Μπορεί να είναι σαν μια απόφαση που παίρνουμε στις σχέσεις μας: Σκεφτόμαστε περισσότερο με την καρδιά παρά με το κεφάλι. Το να δουλεύεις πάνω στην ιδέα σου, εξαντλεί την ενέργειά σου; Έχει φύγει το κίνητρό σου; Αποσπάτε εύκολα την προσοχή; Όλα αυτά είναι ενδεικτικά σημάδια ότι ίσως είναι καιρός να αφήσετε την ιδέα να φύγει και να προχωρήσετε», εξηγεί.

Έχει και τον τρόπο του να βρίσκει ιδέες. «Μου αρέσει να διαβάζω για όλα τα πράγματα, για να αποκτήσω νέες οπτικές. Ο Charlie Munger της Berkshire Hathaway το είπε καλά: ‘Δεν έχω γνωρίσει σοφούς ανθρώπους που να μην διάβαζαν όλη την ώρα – κανέναν. Μηδέν’».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 1 =