αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως κάποιοι βγάζουν εκατομμύρια μέσω των emoji

Πως κάποιοι βγάζουν εκατομμύρια μέσω των emoji

Τα emoji μάλλον τα γνωρίζεις. Είναι τα γνωστά εικονίδια τα οποία οι χρήστες των social media χρησιμοποιούν κατά κόρον στα ηλεκτρονικά μηνύματά τους. 

Πως θα σου φαινόταν τώρα αν σου λέγαμε ότι υπάρχουν δημιουργοί που βγάζουν εκατομμύρια δημιουργώντας τέτοια emoji και ψηφιακά αυτοκόλλητα; Σύμφωνα με το The Hustle, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πλατφόρμα On Line. Eίναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στην Ιαπωνία, την Ταϊβάν και την Ταϊλάνδη. Μέσα από αυτή, οι χρήστες μπορούν να στείλουν κινούμενα σχέδια σε στιλ manga. 

Το καλύτερο όμως είναι το εξής: Η Line κυκλοφόρησε το 2011 με τα δικά της αυτοκόλλητα αλλά η «οικονομία των αυτοκόλλητων» απογειώθηκε το 2014 όταν η εταιρεία άνοιξε την αγορά της στους δημιουργούς. Κάλεσε δηλαδή διάφορους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τα δικά τους ψηφιακά αυτοκόλλητα. 

Το αποτέλεσμα ήταν μέσα στο 2020 η Line να έχει ετήσια έσοδα 200 εκατ. δολαρίων από την πολλά υποσχόμενη αγορά των αυτοκόλλητων.  

Οι χρήστες, με ένα μικρό αντίτιμο από 1 έως 5 δολαρίων, μπορούσαν να αγοράσουν έως και 40 διαφορετικά αυτοκόλλητα «πακέτο». 

Το 35% των εσόδων πήγαινε στην ίδια, το 35% στον δημιουργό, και το εναπομείναν 30% στην πλατφόρμα μέσω του οποίου έγινε το download (Apple ή Android).  Όσον αφορά τους δημιουργούς, οι κορυφαίοι -οι πρώτοι 10, για παράδειγμα- μπορούν να δουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αυξάνονται συνολικά κατά 10 εκατ. δολάρια. 

Βέβαια, καθώς τα έσοδα γιγαντώνονται, η αγορά καθίσταται ολοένα και πιο κορεσμένη, καθώς υπάρχει υπερπροσφορά αυτοκόλλητων από νέους και παλιούς δημιουργούς. 

Αλλά πάντα υπάρχουν ελπίδες να κυκλοφορήσει ένα emoji που θα γίνει viral- και θα φέρει κέρδη στον δημιουργό του. Μήπως έχεις κάποια ιδέα;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =