αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως κάποιοι άνθρωποι δεν νευριάζουν ποτέ- Εδώ είναι 5 ψυχολογικά τρικ που εφαρμόζουν

Πως κάποιοι άνθρωποι δεν νευριάζουν ποτέ- Εδώ είναι 5 ψυχολογικά τρικ που εφαρμόζουν

Υπάρχουν άνθρωποι που μας προκαλούν δέος με το πόσο ήρεμοι και συγκρατημένοι δείχνουν να είναι πάντα. Και δεν μπορείς παρά να αναρωτιέσαι πώς μπορούν να είναι τόσο υπομονετικοί και ψύχραιμοι.

Εδώ είναι 5 ψυχολογικά τρικ που εφαρμόζουν. Και μπορείς να το κάνεις και εσύ.

1) Υπενθυμίζουν πάντα στον εαυτό τους τη μεγαλύτερη εικόνα

Ναι, μπορεί να φαίνονται σαν να μην θυμώνουν ποτέ. Αλλά στην πραγματικότητα το κάνουν — απλώς ξέρουν πώς να το ελέγχουν.

Και ένας από τους λόγους για τους οποίους έχουν τόσο καλό έλεγχο στον εαυτό τους είναι ότι υπενθυμίζουν συνεχώς στον εαυτό τους τη μεγαλύτερη εικόνα.

Σίγουρα, μπορεί να θυμώσουν για το γεγονός ότι κάποιος προσπάθησε να κλέψει… τα μπισκότα τους, αλλά θα επηρεάσει πραγματικά τη ζωή τους σε μεγάλο βαθμό; Σίγουρα όχι. Μάλλον σε λίγες ώρες θα ξεχάσουν το περιστατικό.

Αλλά αν αφήσουν την ψυχραιμία τους να χαθεί, μπορεί να καταλήξουν να καταστρέψουν τη μέρα τους και να σπαταλήσουν τον πολύτιμο χρόνο τους.

Και αυτός είναι ο λόγος που μπορούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους υπό έλεγχο, καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους.

2) Κοιμούνται σωστά

Δεν είναι μυστικό ότι η διάθεσή μας συνδέεται άμεσα με τη φυσική μας κατάσταση. Στην πραγματικότητα, έχουν υπάρξει μελέτες που δείχνουν ότι ένας κακός ύπνος τη νύχτα μπορεί να προκαλέσει άγχος και ευερεθιστότητα.

Ο διακοπτόμενος ύπνος την νύχτα μπορεί εύκολα να καταστρέψει τη διάθεσή σας για μερικές μέρες και είναι ακόμα χειρότερο όταν αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά.

Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αν κάποιος φαίνεται να έχει σχεδόν υπερφυσικά επίπεδα υπομονής, πιθανότατα έχει ένα καλό πρόγραμμα ύπνου- και έναν άνετο χώρο για ύπνο.

Ο καλός ύπνος από μόνος του δεν δίνει απαραίτητα υπομονή σε κάποιον, αλλά σίγουρα τον εμποδίζει να είναι άσκοπα γκρινιάρης.

3) Διώχνουν τους στρεσογόνους παράγοντες από τη ζωή τους

Δεν είναι μυστικό ότι ζούμε σε έναν πολύ, πολύ αγχωτικό κόσμο.

Μερικές φορές, πρέπει να αντιμετωπίσουμε εκείνο τον θορυβώδη γείτονα που συνεχίζει να ασχολείται με την αυλή μας. ‘Η υπάρχει ένας τοξικός φίλος που συνεχίζει να προσπαθεί να μας εμπλέξει σε κουτσομπολιά.

Ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αθώα, γιατί τη στιγμή που συνδέεστε ξεκινάτε βομβαρδίζεστε από ατελείωτη τοξικότητα και καταστροφή.

Η λύση σε όλα αυτά είναι να κόψετε όλους αυτούς τους στρεσογόνους παράγοντες.

Ξεκόψτε από αυτόν τον τοξικό «φίλο». Μπλοκάρετε τα αγχωτικά accounts στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διώξτε αυτή την αρνητικότητα.

4) Εστιάζουν αλλού

Μπορεί να φαίνεται απλό να μην δίνεις δεκάρα. Απλώς… δεν δίνεις δεκάρα, και αυτό είναι. Αλλά δυστυχώς, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να το κάνουν αυτό πραγματικά στην καθημερινή τους ζωή.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, βασικά, το να μην δίνεις δεκάρα σημαίνει να έχεις χτίσει την αυτοπεποίθησή σου και την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σου σε σημείο που απλά να μην ενδιαφέρονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι.

Είναι σημαντικό λοιπόν να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Οι άνθρωποι που φαίνονται συνεχώς ψύχραιμοι, έχουν μπόλικη. Και έτσι καταφέρνουν να μην επηρεάζονται. Θυμήσου και το άρθρο: Το απλό ψυχολογικό τρικ για να κινείσαι με αυτοπεποίθηση σε διάφορες καταστάσεις.

5) Αποκτούν ένα χόμπι

Αυτό μπορεί να φαίνεται άσχετο, ειδικά όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν χόμπι και ωστόσο εξακολουθούν να έχουν εκρήξεις θυμού.

Αλλά το να έχουμε ένα χόμπι —ειδικά ένα χόμπι που ενθαρρύνει την υπομονή και τη δημιουργικότητα, όπως η αγγειοπλαστική, η ζωγραφική, η κηπουρική και η μαγειρική— μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει όλους να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να σκεφτούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα.

Ακόμη και τα σωματικά χόμπι όπως η πυγμαχία και το τζόκινγκ μπορούν να κάνουν πολλά επειδή  δίνουν μια καλή διέξοδο για οποιαδήποτε εσωτερική ένταση και άγχος έχουμε.

Και το πιο σημαντικό από όλα: Τα χόμπι μας δίνουν χαρά. Και μόνο αυτό το γεγονός μπορεί να μας βοηθήσει να κρατήσουμε τον θυμό μας υπό έλεγχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =