αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως θα βγάζεις περισσότερα χρήματα μέσα από τα YouTube Shorts

Πως θα βγάζεις περισσότερα χρήματα μέσα από τα YouTube Shorts

Το YouTube ήταν αναμφισβήτητα η πρώτη πλατφόρμα που έδωσε τη δυνατότητα στους δημιουργικούς ανθρώπους να κερδίζουν χρήματα αναρτώντας ενδιαφέρον περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Το 2007, μόλις τρία χρόνια μετά την ίδρυση του YouTube, η πλατφόρμα παρουσίασε το Partner Program της, προσφέροντας στους δημιουργούς το 55% των εσόδων που κερδίζουν από τις διαφημίσεις που προβάλλονται πριν ή κατά τη διάρκεια των βίντεό τους.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, με πολλές πλατφόρμες να έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Το TikTok είναι φυσικά μία από αυτές- και παίζει πολύ δυνατά.

Τώρα το YouTube ρίχνει ακόμα ένα «όπλο» στο παιχνίδι. Όπως σημειώνει το TechCrunch, τα Shorts (μίνι βίντεο) θα ενσωματωθούν στο YouTube Partner Program, επομένως, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα μπορούν να κερδίζουν χρήματα από τις διαφημίσεις που θα προβάλλονται μέσα στα Shorts τους.

Οι δημιουργοί αναμένεται να λαμβάνουν το 45% των εσόδων που προέρχονται από τις διαφημίσεις.

Μέχρι στιγμής, όσοι δημιουργούν YouTube Shorts μπορούν να κερδίσουν χρήματα μέσω tips και πωλήσεων, αλλά προφανώς αυτό δεν είναι αρκετά μεγάλο δέλεαρ για να παραμείνουν στην πλατφόρμα.

Τα απαιτούμενα για να μπορέσεις να συμμετέχεις στο YouTube Partner Program είναι 1000 subscribers και 10 εκατ. views των Shorts μέσα στις τελευταίες 90 ημέρες ή 4000 ώρες παρακολούθησης των κανονικών videos.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 9 =