αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα σταματήσεις να ακούς την φωνή της αρνητικότητας που υπάρχει μέσα στο κεφάλι σου

Πως θα σταματήσεις να ακούς την φωνή της αρνητικότητας που υπάρχει μέσα στο κεφάλι σου

«Γιατί είμαστε τόσο συχνά διατεθειμένοι να κάνουμε τα πράγματα που είναι λιγότερο σημαντικά, αλλά απρόθυμοι να κάνουμε τα απαραίτητα πράγματα για να φτάσουμε στην επιτυχία και την ευτυχία; Ποια είναι η φωνή που μας ψιθυρίζει: Απλά άστα τα στην άκρη». Κάπως έτσι ξεκινά το άρθρο του αμερικανικού Success.com. Το οποίο προσπαθεί να βρει την λύση σε ένα ζήτημα που έχουμε οι περισσότεροι: Το πως να σταματήσουμε να ακούμε την φωνή της αρνητικότητας που έχουμε μέσα μας.

«Μέρος της λύσης για να χαμηλώσουμε τη φωνή της αρνητικότητας είναι να μάθουμε να ακούμε την… μικρή φωνή της επιτυχίας, που βρίσκεται μέσα σε όλους μας. Η φωνή της επιτυχίας αγωνίζεται συνεχώς να ακουστεί πάνω στις δυνατές προτροπές της φωνής της αποτυχίας» εξηγεί το άρθρο.

Κάθε φορά που αφήνουμε τους εαυτούς μας να υποκύψουν στη φωνή της σκοτεινής πλευράς της ζωής, και πάμε να επαναλάβουμε τα λάθη αντί να κυριαρχήσουμε σε νέα πεδία, η φωνή της αρνητικότητας μεγαλώνει. Αντίθετα, κάθε φορά που ακούμε τις πιέσεις της φωνής της επιτυχίας και φτάνουμε να κλείσουμε την τηλεόραση για να πιάσουμε ένα βιβλίο ή να περάσουμε μια ήσυχη στιγμή για να σκεφτούμε πού θα μπορούσαν οι τρέχουσες ενέργειές μας να μας οδηγήσουν, η φωνη της επιτυχίας αυξάνεται σε ένταση, κάθε ημέρα που περνά.

Δεν μπορούμε ποτέ να εξαλείψουμε εντελώς τη φωνή της αποτυχίας μέσα μας. Θα είναι πάντα εκεί, προτρέποντάς μας να σκεφτόμαστε και να αισθανόμαστε και να ενεργούμε με τρόπο που αντίκειται στα δικά μας συμφέροντα. Αλλά μπορούμε να «χαμηλώσουμε» αποτελεσματικά αυτήν την καταστροφική επίδραση αναπτύσσοντας μια υγιή φιλοσοφία και μια θετική στάση για τη ζωή και το μέλλον μας.

«Η δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας είναι εύκολο να γίνει. Η λήψη νέων και καλύτερων αποφάσεων είναι εύκολο να γίνει. Η ανάπτυξη μιας νέας στάσης είναι εύκολο να γίνει», λέει το Success.com. Πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά τις λεπτές διαφορές μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας και να είμαστε πάντα προσεκτικοί στις εσωτερικές παρορμήσεις που μας ωθούν στο να επαναλάβουμε δαπανηρά λάθη.

Ο καθένας πρέπει να λάβει τη δική του συνειδητή απόφαση για να φτάσει στην καλή ζωή μέσω της βελτίωσης των σκέψεών του και της προσεκτικής εξέτασης των πιθανών συνεπειών των συσσωρευμένων λαθών.

Όλα είναι εφικτά αν διαβάσουμε τα βιβλία, χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες μας, και κάνουμε συνεχή εξάσκηση. «Αυτές είναι μερικές από τις θεμελιώδεις δραστηριότητες που οδηγούν όχι μόνο στην ανάπτυξη μιας νέας φιλοσοφίας, αλλά και σε μια νέα ζωή γεμάτη χαρά και επιτεύγματα. Κάθε νέα και θετική δραστηριότητα αποδυναμώνει τη φωνή της αποτυχίας και μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στον προορισμό της επιλογής μας. Κάθε νέο, πειθαρχημένο βήμα προς την επιτυχία ενισχύει τη φιλοσοφική μας στάση για την επίτευξη μιας ισορροπημένης ζωής. Αλλά το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση αυτού του αξιόλογου επιτεύγματος έγκειται στο να γίνουμε ο πλοίαρχος του πλοίου μας και ο αρχηγός της ψυχής μας, αναπτύσσοντας μια υγιή προσωπική φιλοσοφία» καταλήγει το άρθρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + three =