αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πως θα ‘σκοτώσεις’ τις πρώτες ώρες στη νέα σου δουλειά;»: Μια απρόσμενη ερώτηση που κάνει ένα HR στέλεχος του Netflix

«Πως θα ‘σκοτώσεις’ τις πρώτες ώρες στη νέα σου δουλειά;»: Μια απρόσμενη ερώτηση που κάνει ένα HR στέλεχος του Netflix

Οι περισσότεροι υποψήφιοι, όταν πάνε σε μια job interview είναι προετοιμασμένοι να απαντήσουν για να δυνατά τους σημεία, την εμπειρία τους ή το πως φαντάζονται τον εαυτό τους σε 5 χρόνια. Τι θα απάνταγες όμως αν σου γινόταν η εξής απρόσμενη ερώτηση: «Είναι η πρώτη σου ημέρα στην δουλειά, και έχεις μπροστά μερικές ώρες πριν αναλάβεις τα καθήκοντα σου. Τι θα κάνεις σε αυτό το χρονικό διάστημα;».

Αυτή την ερώτηση συνηθίζει να κάνει σε υποψηφίους, το πρώην HR στέλεχος του Netflix, Greg Silva. Και κάπως έτσι, θέλει να διαπιστώσει το αν είσαι έτοιμος να πιάσεις δουλειά από την πρώτη στιγμή. Και να βοηθήσεις την εταιρία να πετύχει τους στόχους της. Το πως θα «σκοτώσεις» την ώρα σου τις πρώτες στιγμές στο γραφείο, παίζει ρόλο. Κάποιος εργαζόμενος σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να έπιανε δουλειά αμέσως, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να καθόταν στο γραφείο του χωρίς να κάνει τίποτα και απλά να περίμενε.

Με την παραπάνω ερώτηση, ο HR Manager προσπαθεί να καταλάβει αν είσαι ένας ενεργός άνθρωπος που θα μπει άμεσα στον νέο ρόλο του ή είσαι κάποιος που θα κάτσει στο «κουτί» του και θα περιμένει οδηγίες.

Αν σου γίνει λοιπόν μια τέτοια ερώτηση, το καλύτερο είναι να παραθέσεις ένα δημιουργικό πλάνο το οποίο έχεις έτοιμο. Και το οποίο θα βοηθήσει την εταιρία. Μπορείς να παραθέσεις κάποιες κινήσεις που θα κάνεις από την πρώτη στιγμή ή να εξηγήσεις ότι θα μιλήσεις με συναδέλφους στο γραφείο για να κατανοήσεις καλύτερα τη δουλειά.

Από την άλλη, αν δεν έχεις έτοιμη απάντηση, μην… αργήσεις να απαντήσεις. Είναι καλύτερο να πεις κάτι ειλικρινές, όπως το ότι θα περίμενες στο γραφείο σου, για να σου πει ο προϊστάμενος τι να κάνεις μετά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =