αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα καταλάβεις έναν… «λύκο» με στολή προβάτου στον κύκλο σου

Πως θα καταλάβεις έναν… «λύκο» με στολή προβάτου στον κύκλο σου

Στις καθημερινές αλληλεπιδράσεις σας με τους ανθρώπους, πιθανότατα θα συναντήσετε αυτούς που προωθούν συνεχώς τη δική τους ατζέντα αλλά κρύβουν την πραγματική τους ταυτότητα. Τέτοια χαρακτηριστικά, συχνά συνθέτουν έναν… λύκο με ένδυμα προβάτου. Μερικές φορές μπορεί να εκτεθούν, αλλά άλλες φορές είναι αρκετά πονηροί για να ξεφύγουν, παίζοντας με τα συναισθήματα των άλλων, λέγοντας ψέματα και κάνοντας χειραγώγηση.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι ένας «λύκος» με στολή προβάτου είναι καλός στο να κρύβει τις πραγματικές του προθέσεις.

Τι μπορείς να κάνεις; Γενικά τέτοιοι τύποι εμφανίζουν «κόκκινες σημαίες» που μπορούν ενδεχομένως να αποκαλύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Εδώ είναι μερικά σημάδια που πρέπει να προσέξεις, όπως τα διαβάσαμε στο αμερικανικό powerofpositivity.com.

Παίζουν με τα συναισθήματά σας

Συναισθηματικά, πνευματικά, σωματικά. Η συναισθηματική χειραγώγηση είναι ένα πρωταρχικό εργαλείο του «λύκου». Τους αρέσει να παίζουν με έντονα συναισθήματα για να σας πάνε σε συμπεριφορές που τους ωφελούν. Συγκεντρώνουν γύρω τους ανθρώπους που θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη τους να έχουν τον έλεγχο, είτε μέσω μιας ρομαντικής σχέσης, είτε μιας στενής φιλίας είτε μιας στρατηγικής συνεργασίας. Το να είσαι μαζί τους, φαίνεται διασκεδαστικό και συναρπαστικό στην αρχή, και στη συνέχεια μετατοπίζουν το επίκεντρο της σχέσης σε αυτούς και στις ανάγκες τους.

Κινούνται γρήγορα

Ένας λύκος με ένδυμα προβάτου θα προσπαθήσει να σας τραβήξει με γλυκιές κουβέντες και μία ψεύτικη αίσθηση ενδιαφέροντος. Έτσι χτίζουν εμπιστοσύνη και σχηματίζουν έναν δεσμό. Τους δίνει τη δυνατότητα να μας χρησιμοποιούν συναισθηματικά στη συνέχεια της σχέσης.

Παραθέτουν μια ψεύτικη ιστορία

Αφού ακούσετε την ιστορία τους, αισθάνεστε διαισθητικά ότι έχουν αλλάξει σημαντικά μέρη της ή απλώς κατασκεύασαν ολόκληρο το στορυ. Για παράδειγμα, ίσως νιώθετε ότι ο φίλος σας έκλεψε χρήματα από το πορτοφόλι σας, χωρίς να το καταλάβετε. Αν και δεν μπορείτε πραγματικά να το αποδείξετε, θυμάστε ότι πήρατε 100 ευρώ από την τράπεζα και δεν μπορούσατε να βρείτε 60 ευρώ αφότου βγήκατε μαζί του. Όταν τον κατηγορείς ότι σε έκλεψε, επιμένει ότι ήρθε κάποιος άλλος και πήρε τα χρήματα. Αλλά, γιατί δεν σας είπε ποτέ για αυτό το περιστατικό αφού συνέβη; Οι «λύκοι» με ενδύματα προβάτου συνήθως δεν έχουν πολύ καλές καλύψεις για τις ιστορίες τους, επειδή πρέπει να φτιάχνουν μια φανταστική ιστορία στα γρήγορα.

Φαίνονται προβληματισμένοι για κάτι

Ένας λύκος με στολή προβάτου τείνει να μην χαμογελά τόσο πολύ όσο οι άνθρωποι που ζουν αυθεντικά και λένε την αλήθεια ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Υπάρχει μια τεράστια πίεση στη συνείδησή τους και, κατά συνέπεια, τους κάνει να νιώθουν ότι έχουν… δύο τόνους τούβλα να τους βαραίνουν. Αυτή η τεράστια πίεση πρέπει να βγει με κάποιο τρόπο και συνήθως αποκαλύπτεται στο πρόσωπό τους. Παρακολουθήστε τις εκφράσεις του προσώπου του εν λόγω ατόμου – πιθανότατα θα παρατηρήσετε ότι δεν δείχνουν πραγματικά πολλά συναισθήματα.

Γρήγορα γίνονται ανυπόμονοι

Η επίδειξη ανυπόμονης συμπεριφοράς συχνά συνδέεται με τους στόχους κάποιου. Αυτοί οι στόχοι θα μπορούσαν να κυμαίνονται από το να σας προλάβουν κατά τη διάρκεια μίας σειράς αναμονής έως τη λήψη αυτής της προαγωγής στη δουλειά. Ολοι έχουμε την τάση να είμαστε ανυπόμονοι μερικές φορές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα άτομα που φτάνουν την ανυπομονησία στα άκρα. Αυτά τα άτομα απεχθάνονται να μένουν πίσω ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε, για σχεδόν οποιονδήποτε λόγο, και ως χειραγωγοί, που ξέρουν πώς να τα καταφέρουν, θα χειραγωγήσουν κάθε κατάσταση που τους ταιριάζει για να βγουν στην κορυφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + eight =