αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως θα ζήσω 3 μήνες στην Ελλάδα, δουλεύοντας μόλις 10 ώρες/ εβδομάδα»: Εξηγεί μία digital νομάς

«Πως θα ζήσω 3 μήνες στην Ελλάδα, δουλεύοντας μόλις 10 ώρες/ εβδομάδα»: Εξηγεί μία digital νομάς

Η Michelle Knight είναι brand coach και marketing strategist, ενώ έχει ιδρύσει την εταιρεία Brandmerry. Δουλεύει με το μοντέλο των digital νομάδων από το 2018. Πολύ πριν την πανδημία. Ξεκίνησε να ταξιδεύει με τον σύζυγο και τον γιο της σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, μένοντας για μερικούς μήνες σε κάθε προορισμό.

Ο νέος σταθμός της είναι η Ελλάδα. Η ίδια σε άρθρο της στο αμερικανικό Entrepreneur.com εξηγεί πως θα ζήσει 3 μήνες στην Ελλάδα, δουλεύοντας μόλις 10 ώρες την εβδομάδα. «Για να σας δώσω μια ιδέα για το πώς μπορώ πραγματικά να το κάνω αυτό, επιτρέψτε μου να μοιραστώ τα 4 βήματα που έκανα για να προετοιμαστώ» λέει η ίδια. Όπως μπορούμε να καταλάβουμε από το υλικό που ανεβάζει στο Instagram προφιλ της μάλιστα, η Michelle Knight έχει ήδη αποβιβαστεί στη χώρα μας.

Τα tips που παραθέτει:

1# Σχεδιάζει εκ των προτέρων 

Η Knight πέρασε όλο τον Ιούλιο σχεδιάζοντας και ολοκληρώνοντας τα projects που θα πρέπει να έχει έτοιμα κατά την 3μηνη παραμονή της στην Ελλάδα. Ετσι ώστε όταν είναι εδώ να χρειαστεί να αφιερώσει λιγότερο χρόνο- και να μπορεί να κάνει και τα ταξίδια της. Με δεδομένο ότι «τρέχει» μία online επιχείρηση, ετοίμασε 15 βίντεο για το YouTube και 15 επεισόδια podcast σε 30 ημέρες.

«Εάν θέλετε να αφοσιωθείτε σε αυτό το lifestyle, πρέπει να είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε κάθε βοήθεια που σας προσφέρεται», λέει. 

2# Ενημερώνει πελάτες και συναδέλφους

Αν και σήμερα πολλοί άνθρωποι ασπάζονται το lifestyle του ψηφιακού νομά, όταν η Knight ξεκίνησε αυτά τα μεγάλα ταξίδια, πολλοί πελάτες της παραξενεύονταν με την ιδέα. Εκείνη όμως, προτιμά να εφαρμόζει την τακτική της 100% διαφάνειας με τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Δηλαδή όποιος της στέλνει email λαμβάνει μία λεπτομερή «out of office» αυτόματη απάντηση που περιλαμβάνει τις ημερομηνίες του ταξιδιού της, το κάθε πότε τσεκάρει τα μηνύματά της και το πού μπορούν να απευθυνθούν όσοι έχουν πιο επείγουσες ερωτήσεις. Μην ξεχάσετε τις διαφορές ώρας, λέει, καθώς στην Ελλάδα, θα βρίσκεται 8 ώρες μπροστά από τους πελάτες της. 

3# Παίρνει αποφάσεις για τη διαχείριση των email και των social media

Το email και τα social media μπορούν να γίνουν μία «μαύρη τρύπα» που απορροφά χρόνο. Για αυτό και η Knight θέτει ξεκάθαρα όρια, για να μπορεί να απολαύσει τα ταξίδια της. Όλες τις καθημερινές, αφιερώνει δύο ώρες το πρωί για να τσεκάρει τα emails και να απαντήσει σε τυχόν επείγοντα μηνύματα. Αν χρειαστεί, αφιερώνει άλλη μισή ώρα το βράδυ. 

Σε ό,τι αφορά τα social media, περιορίζει την ενασχόλησή της στα 20 λεπτά την ημέρα. Μάλιστα, χρησιμοποιεί το Quality Time, μία εφαρμογή που κλειδώνει το τηλέφωνο του χρήστη όταν έχει περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα social media. 

4# Ξεχνά όλα όσα γνώριζε 

Για να ζήσει κάποιος τη ζωή του ψηφιακού νομά, πρέπει να αφήσει πίσω του όλα όσα γνωρίζει. Η κοινωνία μας έχει μάθει ότι πρέπει να δουλεύουμε τουλάχιστον 9-5, ότι κανείς δεν μπορεί να είναι επιτυχημένος με 10 ώρες δουλειάς την εβδομάδα. Η Knight συστήνει στους νομάδες να ξεχάσουν όλα όσα έχουν μέσα στο μυαλό τους. «Σκεφτείτε τι θέλετε. Σταματήστε να νιώθετε ένοχοι. Παρότι η κοινωνία μας πέταξε τον άγραφο κανόνα των 40 ωρών δουλειάς την εβδομάδα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον τηρήσουμε», τονίζει. «Μπορούμε να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο», εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 9 =