αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα δουλεύουμε μετά την πανδημία: Ο πρώην COO του eBay προβλέπει 4 μεγάλες αλλαγές

Πως θα δουλεύουμε μετά την πανδημία: Ο πρώην COO του eBay προβλέπει 4 μεγάλες αλλαγές

Ο Covid-19 άλλαξε τα πάντα και στο πεδίο της εργασίας. Αφού αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο -αναγκαστικά- ξεκίνησαν να δουλεύουν από το σπίτι τους, μακριά από τα πολυπληθή γραφεία που πλέον δεν ήταν ασφαλή. Την ίδια στιγμή βέβαια είδαμε και πολλές θέσεις εργασίας να χάνονται. Ενώ άλλες κέρδισαν έδαφος.

Πως θα δουλεύουμε όμως μετά την πανδημία; Ο Μέιναρντ Γουέμπ, πρώην διευθύνων σύμβουλος του LiveOps και ο πρώην COO του eBay, προβλέπει 4 αλλαγές στο πεδίο της εργασίας, που θα επικρατήσουν μετά πανδημία:

-Οι εταιρείες αποκτούν μεγαλύτερη ευελιξία. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα εκτιμήσουν την ευελιξία που τους προσέφερε η τηλεργασία και θα αναμένουν από τους εργοδότες να την επιδείξουν πολύ περισσότερο από ποτέ. Οι εταιρίες με τη σειρά τους, θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πολλά περισσότερα ταλέντα χωρίς να επικεντρώνονται μόνο σε μια γεωγραφική τοποθεσία. Άρα κατά κάποιον τρόπο όλοι θα είναι κερδισμένοι.

-Η εργασία δεν πρόκειται να είναι η ίδια με πριν, είτε πηγαίνετε στο γραφείο είτε εργάζεστε από το σπίτι. Θα είναι εντελώς διαφορετική. Οι εταιρείες θα αλλάξουν τις πολιτικές τους κάνοντας τες πιο ανθρωποκεντρικές. Οι άνθρωποι θα φύγουν από τις πόλεις αγοράζοντας σπίτια στα προάστια, αφού δεν θα έχουν πλέον το δίλημμα να επιλέξουν μεταξύ δουλειάς και ιδανικού τόπου για να ζήσουν. Οι περισσότεροι θα μπορούν να δουλεύουν remote από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

-Τα επαγγελματικά ταξίδια θα αλλάξουν για πάντα. Όλοι γνωρίζουμε πλέον, ότι δεν είναι απαραίτητη η μετακίνηση, πόσο μάλλον ένα αεροπορικό ταξίδι για μια επαγγελματική συνάντηση. Οι τηλεδιασκέψεις είναι αρκετά εύκολες να πραγματοποιηθούν και πιο γρήγορο και οικονομικό να προγραμματιστούν.

Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επιστρέψουμε στη ζωή που είχαμε πριν την πανδημία. Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά και η συνεργασία στο γραφείο, αυξάνει την παραγωγικότητα. Όταν καταφέρουμε να το κάνουμε αυτό χωρίς φόβο ξανά, θα είναι εκπληκτικό και θα εκτιμηθεί περισσότερο από ποτέ. Αλλά μάλλον έχουμε δρόμο ως τότε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Spotify λανσάρει το «My Work Mode». Θα επιτρέπει στους εργαζομένους να δουλεύουν remote από οπουδήποτε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =