αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως θα γνωρίζεις αν το προφίλ σου στο Facebook παραβιάστηκε από τους χάκερ. Αν και… τίποτα δεν είναι σίγουρο

Πως θα γνωρίζεις αν το προφίλ σου στο Facebook παραβιάστηκε από τους χάκερ. Αν και… τίποτα δεν είναι σίγουρο

Η είδηση έσκασε σαν «βόμβα» πριν από λίγα 24ωρα. Το Facebook και ο ίδιος ο Mark Zuckerberg αποκάλυψαν ότι υπήρξε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στην πλατφόρμα, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραβιαστούν από χάκερ 50 εκατ. λογαριασμοί χρηστών. «Το ελάττωμα διορθώθηκε την Πέμπτη το βράδυ» ανέφερε Zuckerberg κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα ανακαλύφθηκε την Τρίτη.

Φυσικά αυτή η υπόθεση άνοιξε πολλές συζητήσεις. Μια από αυτές έγινε στο κανάλι CBS, όπως θα δεις στο παραπάνω βίντεο. Με το ερώτημα να πέφτει στο τραπέζι: Πως μπορεί κάποιος να γνωρίζει ότι το προφίλ του παραβιάστηκε; Όπως σημειώνει ο αναλυτής του αμερικανικού καναλιού, αρκετοί χρήστες αναγκάστηκαν να κάνουν log out από τα προφίλ τους και να εισέλθουν πάλι βάζοντας τους κωδικούς τους. Αυτό είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι μπορεί το προφίλ σου να παραβιάστηκε. Αλλά δεν είναι σίγουρο. Αφού το Facebook ανάγκασε συνολικά 90 εκατ. χρήστες να κάνουν την εν λόγω διαδικασία. Αλλά μόνο οι 50 εκατ. από αυτούς έπεσαν θύμα παραβίασης. Δηλαδή, σε αρκετές περιπτώσεις το FB ενήργησε προληπτικά.

Όπως λέει ο αναλυτής του CBS, το επίσης κακό εδώ είναι ότι μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε τι ενέργειες έκαναν οι χάκερ ή τι στοιχεία μπορεί να υπέκλεψαν. Για αυτό καλό είναι να είμαστε γενικότερα προσεκτικοί στο τι προσωπικά στοιχεία εισάγουμε στο Facebook.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =