αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα γίνεις δύο φορές πιο παραγωγικός μέσα στην ημέρα σου- Εδώ είναι μερικές απλές κινήσεις

Πως θα γίνεις δύο φορές πιο παραγωγικός μέσα στην ημέρα σου- Εδώ είναι μερικές απλές κινήσεις

Παραγωγικότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο βρίσκετε περισσότερο χρόνο στη μέρα σας για να κάνετε αυτό που αγαπάτε και να επιτύχετε μεγαλύτερα αποτελέσματα. Ήρθε η ώρα να κάνετε μερικές μικρές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε τον επιπλέον χρόνο.

Οι λίστες υποχρεώσεων δεν είναι αρκετές και σπάνια σας κάνουν πιο παραγωγικούς.

Εδώ είναι μερικές κινήσεις για να γίνεις δύο φορές πιο παραγωγικός μέσα στην ημέρα σου

Κάντε τα σημαντικά tasks στην αρχή της ημέρας

Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή. Ξεκινήστε τη μέρα σας με τις πιο δύσκολες, πιο σημαντικές εργασίες. Εάν υπάρχει κάτι που έχετε αναβάλει, τότε κάντε το όταν ξυπνήσετε.

Αποθηκεύστε τις βαρετές και επαναλαμβανόμενες εργασίες σας, όπως η πληρωμή λογαριασμών για αργά το απόγευμα, όταν η ενέργειά σας αρχίζει να πέφτει.

Βγάλε πράγματα από την to-do λίστα σου

Πολλές εργασίες στη λίστα υποχρεώσεών σας αποτελούν στην πραγματικότητα μέρος της ίδιας εργασίας. Ομαδοποιήστε της. Στη συνέχεια, δείτε τις εργασίες που πραγματικά δεν είναι σημαντικές και δεν σας ενδιαφέρουν και σκεφτείτε να τις διαγράψετε από τη λίστα υποχρεώσεων σας.

Τέλος, μην αφήνετε τις εργασίες των άλλων να κυριαρχούν στη σειρά με την οποία αντιμετωπίζετε τη λίστα σας. Κάντε πρώτα τις εργασίες που σας εξυπηρετούν. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα και πιο παραγωγικοί για να το κάνετε.

Ασε το τηλέφωνο στην άκρη

Το τηλέφωνο μπορεί να χτυπάει συνέχεια και να σε διακόπτει, την στιγμή που έχεις μπει σε παραγωγική φάση. Ασε το στην άκρη. Ορίστε κάποιες ώρες της ημέρας κατά τις οποίες το τηλέφωνο θα είναι «αποκλεισμένο».. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης ή βάλτε το σε αθόρυβη λειτουργία.

Μην ελέγχετε πρώτα τα social media ή τα email

Τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς; Πολλοί από εμάς κάνουμε το λάθος: Ξεκινάμε να τσεκάρουμε τα emails μας και τις ειδοποιήσεις στα social media. Κάπως έτσι μπορεί να καταλήξεις να κάνεις… ατελείωτο scrollάρισμα. Και να χάσεις ένα κομμάτι της ημέρας χωρίς να ολοκληρώσεις καμία σημαντική εργασία. Ειδικά αν ξεκινήσεις και κάποια συζήτηση στο messenger…

Προγραμματίστε περιόδους ανάπαυσης

Το να είσαι πάντα… στο τρέξιμο, δεν σε κάνει παραγωγικό. Δεν είμαστε ρομπότ και πρέπει να ξεκουραζόμαστε κάθε τόσο. Οι τακτικές περίοδοι ανάπαυσης, εκτός του ύπνου, μας επιτρέπουν να είμαστε πιο παραγωγικοί. Χωρίστε την ημέρα σας σε τμήματα και ξεκουραστείτε ανάμεσα στις παραγωγικές περιόδους εργασίας.

Σε αυτά τα διαλείμματα μπορείτε να φάτε ένα σωστό γεύμα, να κάνετε 10 λεπτά διαλογισμού, να ακούσετε ένα podcast ή να κοιτάτε από το παράθυρο του γραφείου σας και να μην κάνετε απολύτως τίποτα.

Δώστε χώρο στο μυαλό σας. Είναι σε αυτές τις σύντομες στιγμές κατά τις οποίες δεν κάνετε τίποτα οπου θα βρείτε τις ιδέες, τις λύσεις και τις στρατηγικές για να πετύχετε στην καριέρα και στη ζωή σας. Ταυτόχρονα, θα σας κάνει παραγωγικούς. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − four =