αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως θα αναζητήσεις εργασία σε ένα πεδίο όπου όλοι γνωρίζονται με όλους (και η αναζήτηση σου πρέπει να μείνει μυστική)

Πως θα αναζητήσεις εργασία σε ένα πεδίο όπου όλοι γνωρίζονται με όλους (και η αναζήτηση σου πρέπει να μείνει μυστική)

Έχεις ετοιμάσει ένα καλό βιογραφικό, έχεις οργανώσει το Linkedin profile σου, έχεις ήδη ένα έτοιμο δίκτυο και ξεκινάς να αναζητάς την επόμενη μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία. Κάνοντας φυσικά τις πρώτες κρούσεις σε πρόσωπα και εταιρίες. Όμως μισό λεπτό. Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Πως θα κάνεις αυτή την αναζήτηση, σε ένα πεδίο που λίγο- πολύ όλοι γνωρίζονται με όλους; Θα πρέπει να κινηθείς μυστικά, έτσι ώστε οι άλλοι υποψήφιου εργοδότες να μην μάθουν ότι «κοιτάς» και αλλού. Φυσικά, αυτό δεν πρέπει να το μάθει ούτε ο τωρινός εργοδότης σου, αν δεν έχεις αποχωρήσεις ακόμα.

Είναι ένα ιδιαίτερο σκηνικό, το οποίο μπορείς να το συναντήσεις σε πεδία που είναι μικρά ή πολύ εξειδικευμένα. Το αμερικανικό The Muse εξηγεί το πως πρέπει να κινηθείς. Καταρχήν δεν πρέπει να αυτοπεριοριστείς και να μην κάνεις όσες κρούσεις πρέπει. Τι μπορείς να κάνεις όμως: Αντί να ζητήσεις με το «καλημέρα» μια θέση εργασίας από τον κάθε ένα, μπορείς να κάνεις λίγο γενικότερες επαφές και συναντήσεις. Κανόνισε ραντεβού με τους ανθρώπους που θεωρείς ότι μπορούν να σε βοηθήσουν, αλλά μην το κάνεις στα πλαίσια μιας job interview.

Κάνε γενικότερες συζητήσεις μαζί τους. Σπάσε τον πάγο και ξεκίνα με ερωτήσεις όπως: «Πως ξεκίνησες την καριέρα σου;», «Ποια είναι μερικά πράγματα που αγαπάς στην επιχείρηση σου;» ή «Τι θα συμβούλευες κάποιον άνθρωπο σε αυτό τον κλάδο;». Με αυτό τον τρόπο από την μία θα δημιουργήσεις καλύτερες επαφές μαζί τους, ενώ από την άλλη θα «χτιστεί» και μια εμπιστευτικότητα ανάμεσα σας. Τι λέγαμε στην αρχή; Οι άλλοι δεν πρέπει να μάθουν τίποτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =