αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως η τελειομανία βλάπτει την καριέρα σου. Εδώ είναι οι 4 λόγοι

Πως η τελειομανία βλάπτει την καριέρα σου. Εδώ είναι οι 4 λόγοι

Φοβάσαι μήπως κάνεις κάτι λάθος; Μήπως τρέμεις την κριτική των γύρω σου; καθυστερείς διαρκώς γιατί ψάχνεις το τέλειο; Η τελειομανία μπορεί να είναι ο καλύτερός σου φίλος όταν για παράδειγμα θέλεις να προετοιμαστείς για τις εξετάσεις σου και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερός σου εχθρός της δημιουργικότητάς σου. Υπάρχουν 4 λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό:

1.Σου προκαλεί άγχος

Είσαι πολύ δημιουργικός. Είσαι όμως και τελειομανής. Αυτές οι δύο ιδιότητες δεν μπορούν να συνυπάρξουν, καθώς αγχώνεσαι τόσο πολύ που τελικά διστάζεις να δείξεις στους γύρω σου τις ιδέες σου. Ξέρεις κάτι; Σε ότι αφορά στην δημιουργικότητα, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Πρόκειται για κάτι καθαρά υποκειμενικό, γι΄αυτό διώξε κάθε σκέψη που σε αγχώνει και μην σκέφτεσαι ποτέ ότι αυτό που κάνεις δεν αξίζει.

2.Σε κάνει να καθυστερείς

Ας μην γελιόμαστε. Αν είσαι τελειομανής, ποτέ δεν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι καθυστερείς διαρκώς, γιατί θέλεις συνεχώς να κάνεις μικροαλλαγές σε οτιδήποτε. Μερικά πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα. Επειδή λοιπόν ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, μάθε να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο και την τελειομανία σου και να παραδίδεις καθετί στην ώρα του.

3.Σε κάνει να φοβάσαι την κριτική

Μήπως υποσυνείδητα φοβάσαι την κριτική των γύρω σου; Αυτό σε κάνει να νομίζεις ότι αυτό που κάνεις θέλει επιπλέον δουλειά προκειμένου να είναι τέλειο και να μην προκαλέσει τα αρνητικά σχόλια των υπολοίπων. Ακόμα λοιπόν και να φοβάσαι πολύ την αρνητική κριτική, σκέψου ότι ακόμα και ένα κακό feedback θα σε βοηθήσει να γίνεις ακόμα καλύτερος.

4.Πλήττει την έμπνευση

Κάθε αρνητική σκέψη που κάνεις σχετικά με την τελειομανία σου, έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην έμπνευσή σου, καθώς δεν μπορείς να δημιουργήσεις τίποτα αξιόλογο, γιατί έχεις στο μυαλό σου το τέλειο. Κανείς δεν είναι τέλειος, γι΄αυτό σταμάτησε να σκέφτεσαι έτσι. Να είσαι ανοιχτός στην κριτική αλλά και τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, γιατί την χρειάζεσαι για να προχωρήσεις μπροστά και να γίνεις καλύτερος.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 7 =